KEKLİ BAKLAVA


Şaşırdınız değil mi kekli baklava nasıl oluyor diye?:) Bilen biliyordur ama bende ilk duyduğumda çok merak etmiştim ve hemen acıl deneme kararı almıştım:) Sağolsun sevgili Handan Abla bu tarifi keşfetmemi sağladı. Sadece kekli baklava değil daha ne tarifler var Handan Abladan aldığım hepsi birbirinden harika ve hepsini sizlerle paylaşacağım merak etmeyin;) Tekrar teşekkür ederim Handan Ablacım.

Şurda Ramazan ayına bir günümüz kaldı. İnsanın içini huzur kaplıyor Ramazan Ayında.Eeee aklını da haliyle güzel yemekler kaplıyor:))Dedim ki hem Ramazan sofralarında hemde Ramazan Bayramında kekli baklava iyi gider diye düşündüm.Gerçekten yapımı çok basit ve normal baklavaya göre daha hafif.Tatlıyı tadan misafirlerimiz bayıldı bu tatlıya. Çok zahmet ettiğim içinde kızdılar bana. Bilmiyorlar ki bu baklavayı yapması çok basit . Sizde gelen misafirlerinize sizin için baklava açtım diye hava atabilirsiniz. Benim gibi ;))

Malzemeler:

HAMURU İÇİN

2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Açmak için mısır nişastası

KEKİ İÇİN
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı un
1 Su bardağı ceviz
1 Paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN

3 Su bardağı su
3 Su bardağı şeker
Yarım limon suyu

En başta şerbetimizi kaynatalım. Suyumuzu şekerimizi ekleyip kaynatalım. Birazda limonu ekleyip kaynadıktan sonra bir tarafa alalım soğuya dursun.
Hamuru için önce yumurtalarımızı kıralım.Bir çatal yardımı ile çırpalım.Üzerine diğer malzemelerimizi ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.Bu hamurdan toplam yirmi tane küçük küçük bezeler yapalım.Bezelerimizi merdane yardımıyla üzerlerine nişasta serperek yemek tabağı boyutunda açalım.On açtığımız hamuru üst üste koyalım.Diğer on bezemizide aynı şekilde yapalım.Hamurlarımızı koyacağımız tepsi büyüklüğünde biraz daha açalım.Yağlanmış tepsiye ya da borcama ilk katı serelim.Diğer tarafta kekini çırpalım.Önce yumurta ile şekeri çırpıp diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım.Tepsiye döşediğimiz hamurun üzerine yayalım.Diğer açtığımız hamuruda kekin üzerine kapatalım.Fırına vermeden istediğimiz şekilde kesip 180 derecede kızarana dek pişirelim.Pişdikten sonra soğuk şerbetini dökelim.Gözünüze zor gelmesin kolları sıvayın girin mutfağa hemen:)Herkese afiyet olsun:)

14 yorum:

dilek dedi ki...

ellerine sağlık ..farklı bir tarif..eminim güzeldir..tariflerin gerçekten çok güzel..ziyaretin için teşekkürler..hayırlı ramazanlar dilerim
durulezzetler

Saliha dedi ki...

HIMM ELLERINE SAGLIK CANIM...HEMEN KOPYALIYORUM KAYI NPEDERIME HAVA ATACAGIM:))))SAYENDE:p

Adsız dedi ki...

semacım süper olmuş canım oruçlu oruçlu bu yapılır mı bana :)) Ellerine sağlık arkadaşım şerife

Adsız dedi ki...

gerçekten değişik ve güzel ellerine sağlık hayırlı ramazanlar
sarimutfak.blogspot.com

Adsız dedi ki...

arkadaşım nefis olmuş..saat ayarlarını ayarlar sayfasından yapabilirsin..neden link blogumda göstermiyor yeni tarif eklediğini anlayamaıdım canım..

Jasminskager dedi ki...

Canim enfes olmus ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

farklı bir tada benziyor denemek lazım.

Adsız dedi ki...

Ben bugün altın günümüzde yedim ve çok beğendim.Harika olmuş. Ellerinize sağlık.Farklı bir tarif ve içindeki kek anlaşılmıyor....

Unknown dedi ki...

bayramda kekli baklavanızı denedim çok güzel oldu. bende Antalyalıyım.Biz antalyalıların ruhunda var güzel yemek yapmak

Unknown dedi ki...

Bende Antalyalıyım Ankarada yaşıyorum. yemek yapmayı ve yeni lezzetler denemeyieviyorum.En kısa zamanda etimekli şakşukanızı deneyeceğim. Eğer arzu ederseniz değişik tariflerimi gönderebilirim. Siz Antalyanın neresindensiniz. mail adresim:seaynur-07@hotmail.com
duduakturk@gmail.com

Unknown dedi ki...

ben bu tatlıyı yedim içine bir de tarçın ilave edince harika oluyor :)

Adsız dedi ki...

TARIFI DENEDIM BEGENDIM AMA SERBET KAC DAKIKA KAYNAYACAK ONU TAM BILEMEDIGIM ICIN AZ KOYULASINCA SERBETI ALDIM OCAKTAN

Adsız dedi ki...

evet canim süper görünüyor

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Ellerinize sağlık..:)

Yorum Gönder