KOLAY İÇLİ KÖFTE



Herkese hayırlı Ramazanlar...Eminim Ramazanın o güzel tadı, huzuru, bereketi herkesin ruhunu ve evini sarmıştır. Mutfaktaki telaş herzamankinden biraz daha fazla biraz daha farklıdır.
Bayılırım Ramazan Ayında yemek hazırlamaya. İnsanın karnı aç olunca gözüde doymuyor galiba:) Herşeyi yapıp yemek istiyor. İftarda da çorbayla iftariyeliklerle de doyuluyor. Bu seferde yaptıklarının ancak tadına bakabiliyorsun doya doya yiyemiyorsun. Durum hal böyle olunca bende bu Ramazan karar verdim iftar sofralarına fazla yemek yapmamaya. Ama merak etmeyin elimden geldiğince bloğumda Ramazan Ayı boyunca iftar sofralarınızda yer alabilecek tarifler yer alacak. İşte bunlardan birisi kolay içli köfte. İçli köfteyi ailecek çok severiz. Ama içli köftede öyle kolay oluvermez yani biraz ustalık ister.:)) Sağolsun sevgili Pınar arkadaşımın sayesinde öğrendik bu işi. Ama bunu yapamayanlar için bir geçiş olsun diye kolay içli köfte tarifine yer vermek istedim.Yapımı çok kolay.Hamur hemen elinizde şekilleniveriyor.Sağolsun Handan Abla sayesinde keşfettiğim tariflerden birisi.Hemen deneyin:) Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER

2 Su bardağı ince bulgur
2 Haşlanmış patates(Orta boy)
3 Yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

İÇ MALZEMESİ

Orta yağlı dana kıyma(200-300 gr)
İki soğan
Biraz maydonoz
Tuz, karabiber


YAPILIŞI

Bulguru bir tencereye alalım. Üstünü geçinceye kadar su dolduralım ve suyunu çekene kadar kaynatalım. Ocaktan alıp patatesleri içine rendeleyelim iki yumurta kıralım tuzunuda ekleyip yoğuralım. Diğer taraftan kıymalarımızı tavaya koyalım suyunu çekincede ince kıydığımız soğanları ekleyelim. Ocaktan almaya yakınkende kıydığımız maydonozları ekleyip karıştıralım.

Hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar alalım. Ortasından açarak genişletelim. İçimizi koyup kapatalım ve yuvarlayalım. Hamurumuz bitince çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartalım. Sıcakken servis yapalım.

2 yorum:

banu kırmızıgül dedi ki...

canım nefıs gorunuyor alltakı tatlıya bayıldım tarıflerın cok guzel ellerıne saglık sevgılerımle..

Adsız dedi ki...

müthiş görünüyor ellerine sağlık canım..hayırlı ramazanlar..

Yorum Gönder