ŞAMBALI TATLISI



Şambalı İzmir'in meşhur tatlısı. İzmire gidipte şambalı tatlısı yenmezse ayıp olur:)) Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif bir tatlı. Denemeyenlere tavsiye edilir:))

MALZEMELER:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı irmik
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Üzeri için tuzsuz badem

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
2-3 limon damlası

YAPILIŞI:

Önce şerbetimizi hazırlayalım ve ılımaya bırakalım. Diğer taraftan tüm malzemelerimizi karıştırıp yağladığımız kalıbımıza dökelim. Üzerine bademlerimizi dizelim ve 180 derecede pişirelim. Fırından çıkarınca biraz soğuyunca ılık şerbetimizi dökelim. Şerbetini çekince dilimleyerek servis edelim. Afiyet olun:)

NOT:
Bu ölçüler küçük yuvarlak borcam tepsisine göredir. Yani kalabalık misafir ağırlayacaksınız iki katına çıkartabilirsiniz. Bir de tatlınızı bir gece bekletebilirseniz daha enfes olur;)

6 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

bir kere denedim hiç güzel olmadı.ama bu görütü beni cezbetti.mutlaka yapmam ve yemem lazım...ellerine sağlık..

Doyumluk.... dedi ki...

Fotoğrafta ye beni diyor.eline sağlık.

Aysel dedi ki...

selamlar,

görüntüyü cok begendim, daha yemedim ama tadini düsünebiliyorum nefisdir nefis :))

ellerine saglik

MoonrosE dedi ki...

Çok sık yaptığım bir tatlı. Adana'da sokakta satılır. Tek farkı üzerine badem yerine yer fıstığı koyulur. Ellerinize sağlık, görüşmek dileğiyle..

yeşim (yetur) dedi ki...

ellerine sağlık semacım...bende çok severim şambaliyi bir izmirli olarak...sevgiler....

Adsız dedi ki...

Biz hep yaparız bu tatlıyı izmirli olarak.Fakat tarifimiz biraz farklıdır.Yoğurt ve şeker 1'er su bardağı değil 2'şer su bardağıdır.

Tarifi burada bulabilrsiniz.
Şambali tarifi

Yorum Gönder