TİRAMİSU



Sanırım bu tiramisuyu biz acayip sahiplendik. İtalyanlar bile bizim kadar tiramisu yapıp yemiyordur bence:)) Ama napalım biz ağzının tadını bilen bir milletiz:)O güzel tadı bulmak için bir kaç tane tarif denedim ama bence en süperi bu oldu. Siz de tiramisu denemek isterseniz ya da canınız tiramisu çekerse bu tarifi denemenizi öneririm;)

MALZEMELER:
1 Kakolu pandispanya
1 paket labne peynir
3 Yumurta sarısı
2 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı süt
1 Paket vanilya
2 Yemek kaşığı kakao

KEKİ ISLATMAK İÇİN:
1 Yemek kaşığı nescafe
2 Kahve fincanı su
2 Yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI: Keki ıslatmak için tüm malzemelerimizi karıştıralım ve kekimizin iki tabanını da ıslatalım. Diğer yandan kremamızı hazırlayalım. Bunun için bir tencereye sütümüzü, unumuzu, yumurta sarılarımızı, şekerimizi koyup elimizle çırpalım ve muhallebi kıvamında pişirelim. Pişen krememıza vanilyamızı ekleyelim , soğuyunca da labne peynirini ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Kremamızı kekimizin ilk katına sürelim üzerine ikinci katı kapatıp üstünü tamamen kremayla kaplayalım. Sonra bir çay süzgeci yardımıyla üzerine kakao gezdirelim hepsi bu afiyet olsun....

9 yorum:

made in funda dedi ki...

eline sağlık.süper olmuş canım...nefis...

made in funda dedi ki...

yorum attaım ama gitmedi galiba.tiramisuyu ben de çok ama çok seviyorum.seninki de süper görünüyor.ellerine sağlık canım..

Saliha dedi ki...

canım ne kadarda guzel olmus elımı uzatıp yıyesım var yani:)
sevgılerımle..

Unknown dedi ki...

NE GÜZEL SÖYLEMİŞSİN:) NE KADAR DOĞRU BİZİM KADAR YAPMIYORLARDIR..) ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...

birsence dedi ki...

bencede bu tadı italyanlardan daah çok yapıyoruz kesin:))))ellerine sağlık canım....nefis duruyor....hayırlı cumalar....

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK GERÇEKTEN TAM ANLAMIYLA TİREMİSU SEVGİLERİMLE

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.izmirden kucak dolusu sevgiler...

mujde dedi ki...

tiramisu desek daha doğru olacak sanırım.klasik her türk kadınının bilmesi gereken bir tarif.hemde italyanlarınki çok ağır kaçıyor.kullandıkları peynir (mascarpone)o kadar yağlıki.en çok kaymağa benziyor.labne bu lezzeti hafifleştiriyor kendi adıma tercihim türk yapımı tiramisu.

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Olsa da yesek, şimdi. Sevgiler.

Yorum Gönder