MALZEMELER:
1 Su bardağı ince bulgur
2 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Adet kuru soğan
1 Litre su
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
2 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı sıvı yağ
Nar ekşisi
YAPILIŞI:
Mercimeğimizi yıkayalım ve bir litre su da haşlanmaya bırakalım. Mercimeğimiz yumuşayınca içine bulgurlarımızı atalım ve şişmesini bekleyelim. Bu arada soğanlarımızı incecik doğrayalım. Bir tavaya yağımızı koyalım ve soğanlarımızı kavuralım. Ardından salçamızı da ekleyelim ve karıştıralım. Şişen malzemelerimizi geniş bir kaba alalım. Üzerine kavurduğumuz salçamızı ekleyelim. Nar ekşisini ve diğer baharatları ekleyip iyice yoğuralım. En son içine incecik kıydığımız maydanozlarımızı da ekleyip karıştıralım. Servis için elimizle şekillendirip servis tabağımıza yerleştirelim. Yanın da turşuyu unutmayın:) Afiyet olsun..
5 yorum:
Şİmdi bol limonlu yanında çayla ne güzel olurdu. Ellerinize sağlık...
cokk sever im kisiri vede mercimek koftesinide.
Dun yapdmisdim bende ama icine nar eksisi katilacagini ilk defa duydum bir daha nar eksili denemek isitiyorum.
mercimek köftesiz bir gün ya da bir hanımlar toplantısı düşünemiyorum; aslında galiba bulgursuz olmuyor. ellerinize sağlık ;)
sevgilerimle ,çiğdem
En güzel yaz köftelerinden:)
cok severım mercımek koftesını ama hıc yapmadım anneme gıttıgımde sevdıgımı bıldıgınden ara ara yapar bana:))
uzun zamandırda yememıstım ozlemısım ..
blogunuz cok begendım cok guzel ..
bundan sonra izleyicinizim :))
bende sizi bloguma beklerim.. http://sevilindenizi.blogspot.com/
sevgiler..
Yorum Gönder