ARABA PASTA :)



Çocukları mutlu etmek için işte güzel bir seçenek daha :) Çocuklar bu araba pastayı görünce o kadar heyecanlandılar ki yemeye nereden nasıl başlayacaklarına karar veremediler:) Ben de onların o tatlı tartışmalarına tanık olunca yorgunluğumun yerini mutluluk alıverdi:)) Tarifi yaparken ben  parçalarını ölçerek kesmedim. Zaten sayılarla aram pek iyi değil :)) Göz kararı ölçülerle keserek yaptım.Siz belki uzunluklarını  ölçüp ayarlayarak daha düzgün arabalar  yapmayı tercih edebilirsiniz. Ama gözünüz korkmasın yapması gayet eğlenceli ama acıcık zaman alıcı ;)) Eeee o da çocuklarımız için olsun o kadar :)) Sağlıkla mutlu hafta sonları diliyorum..


MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

5 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
2 Su bardağı kadar un
Bir çimdik tuz

KREMASI İÇİN:

1 Paket hazır pasta kreması
2 Paket krem şanti
4 Adet yuvarlak bisküvi
Çay kaşığının ucuyla pembe ya da istediğiniz renk gıda boyası.
  4 Su bardağı süt

YAPILIŞI:

İlk önce yumurta sarılarımızı  ve beyazlarımızı ayıralım. Sarılara şekeri ekleyerek çırpalım. Üzerine  unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çıpmaya devam edelim. Hepsi karışınca  beklemeye alalım.Biraz katı kıvamlı olabilir olabilir korkmayın yumurta beyazıyla buluşunca kıvamını alacaktır:) Yumurta beyazlarına tuzu ekleyip önce düşük devirde sonra da yüksek devirde kar gibi oluncaya dek çırpalım. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş tahta kaşıkla hep alttan alarak karıştırarak yumurta sarılarına ekleyelim. Kekimiz hazır olunca yağladığımız fırın tepsisine dökelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Kekimiz pişerken biz kremalarımızı hazırlayalım. Önce pasta kremamızı sütle tarifine göre çırpalım. Ve dolaba kaldıralım. Ardından  krem şantiyi sütle çırpalım ve çoğunluğunu pembeye ayırarak krem şantimizi üçe bölelim. Çoğunluk olan kısmıa çay kaşığının ucuyla pembe gıda boyası koyalım ve iyice karıştıralım. Küçük bir kaseye  mavi gıda boyasını  ekleyerek mavi şantimizi hazırlayalım.. Ondan bir kaşık fazla olacak şekilde de beyaz şanti ayarlayalım ve hepsini dolaba kaldıralım.  Kremalarımız hazır.


Pişen kekimizi soğuması için bekleyelim ve tezgahımıza alalım.




Kekimizin uzun kenarından dörtte birlik kısmını şerit şeklinde keselim. Bu parçayı dört parçaya bölelim. Kalan büyük parçayı da ikiye bölelim.



Kestiğimiz dört parçayı her birini ortada ikiye bölelim.


İki büyük kekimizi aralarına pasta kremamızı sürerek üst üste koyalım. Üzerine orta kısmına tekrar pasta kremamızı sürelim. Ve kestiğimiz keklerden üç tanesini oraya yerleştirelim.


Onun da üzerine tekrar pasta kreması sürelim.


Sürdüğümüz pasta kremasının üzerine kalan keklerimizi dizelim. Kalan kek parçalarıyla arabamızın tavanının etrafını çevirelim.


Arabalarımızın uç kısımlarını keselim sivriliği gitsin. Kalan parçaları da arabamızın tavanının üzerine yerleştirelim



Arabamızı artık pembe krem şantiyle kaplayabiliriz. Arabamızın  her yerini spatula yardımıyla krem şantiyle kaplayalım




Bir kürdan yardımıyla arabanın üzerine gözümüzü,  farlarımızı , camlarımızı çizelim .Şantiyle doldururken kolay olması için:) Kremşanti torbasına öncemavi şantiyi koyalım ve işaretlediğimiz gözlerimizi, ağzımızı dolduralım. Ardından camlarını, farlarını ve gözlerindeki belirlediğimiz yerleri beyaz  şantiyle  kaplayalım. Geri kalan yerlerini de pembe şantiyle sabırla kapladık mı pastamız hazır.Pastamızın altını ben tepsimi folyo ile kaplayaark stand gibi yaptım.Pastaya başlamadan önce pastayı sunacağınız standı hazırlayıp üzerinde pastayı yapmaya başlamayı unutmayın.:) Son olarak ta arabamızın tekerleklerini yerleştirdik mi gaza basmaya hazırız demektir ;) Onun arabası varrr gider mi giderr....:)








ARABA PASTA NASIL YAPILIR?






















6 yorum:

tatlı sefam dedi ki...

ayy ne kadar guzel olmus ellerınıze sağlk

Unknown dedi ki...

çok güzel ellerine sağlık

hülya dedi ki...

Ayy çok güzel olmuş harika ellerinize sağlık :)

Tarif Dunyam dedi ki...

Çok güzel resimlemişsiniz harika ellerinize emeklerinize sağlık :)

vişnap dedi ki...

Bayıldımmmm ne kadar güzel olmuş,çocuklar nasıl mutlu olmuşlardır kimbilir canım ellerine sağlık afiyetler olsun.

Lezzet Taneleri dedi ki...

Canım arkadaşım yine marifetlerini döktürmüşsün.....Ellerine sağlık süper görünüyor.Alpere'nle Ahmet de ellerinden öper...Bizde istiyoruz zahmet olmazsa.....

Yorum Gönder