SUP




Bu kadar kısa post başlığım ilk defa oluyor ;) Bir eksiklik mi var diye döndüm  durdum öyle :) Neyse her şeyin bir ilki var dimi yani :)
Buralara iki gündür lapa lapa kar yağıyor desem inanır mısınız ? Sabah uyandığımızda bir baktık her yer bembeyaz. Evden çıkmadan eldiven atkı arama derdine düştük. Malum kış bitti zannettik kaldırdık onları :) Şimdi yine evin malum yerlerinde aldılar yerlerini :) Maşallah yağmadı derken martın ortasında yağmur , kar çoştu. Bu kış neredeyse  kar , yağmur yağmadı sadece dondurucu bir soğuk vardı. Neyse ki toprak inşallah suya dolacak :) Bu bakımdan içimiz rahat kuruyan barajlarımızın üstüne bu yağışlar çok iyi oldu ;) Karın yağışını izlerken yanında hafif bir tatlı  iyi gider ;) 

MALZEMELER:

5 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı kakao
100 gr margarin

YAPILIŞI:

Bir tencereye margarin hariç tüm malzemeleri alalım karıştıralım ve ocağın altını açalım. Kaynamaya başlayıncaya dek sık sık karıştıralım dibi tutmasın :) Kaynadıktan sonra margarinimizi ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım. Ocağımızın altını kapatalım. Supların altına isterseniz bir kek parçası,bir bisküvi koyabilirsiniz Ya da altına iki renk olması için  altına sevdiğiniz bir puding ya da kremayı koyabilirsiniz. Üstüne de supu döktünüz mü tatlımız  hazır hale gelir. Afiyetler olsun..



2 yorum:

Unknown dedi ki...

ımmmmmm hafif tatlımı ?bayılırım!! ellerine sağlık

Özgen dedi ki...

Eline sağlık herkesin sevdiği en güzel puding tarifi sevgiler...

Yorum Gönder