TOP BÖREKLER(ALTIN TOPLAR)


Bu tarifi sofra dergisinden almıştım harika oldular.Her yiyen önce tarifini sordu.Bence sizinde ikramlarınızın arasında ilk sırayı alıcaktır.Benim öyle oldu ve bolca yaptım buzluğuma attım.Çat kapı misafirleri içinde süper oluyor aklınızda bulunsun;))

MALZEMELER:
  • 3 Yufka yaklaşık 20-25 tana çıkıyor
  • 1 Paket krema ya da süt
  • 2 Su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • İçi için de 250 gr kıyma
  • 2 Çorba kaşığı margarin( Ben tereyağ ekledim)
  • Bir soğan biraz iri olsun
  • İki diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,kimyon
En önce içini hazırlayalım.Soğanımızı incecik doğrayalım yağda biraz kavurduktan sonra kıymayı ekleyelim.Pişmeye yakın sarımsaklarımızı ve baharatlarımızı ekleyelim.
Diğer tarafta üç yufkamızı da üst üste koyalım ve en üste krema ya da süt dökelim.İyice ıslansın yufkalar.
Daha sonra yufkaları önce dörde bölelim.Sonrada her böldüğümüz parçayı beşe bölelim.Yani yaklaşık 20 tane çıkıyor.Ama parçaları biraz daha küçük yaparsanız toplarınız daha çok ve daha küçük olurlar.
Sonra içimizi geniş olan tarafa koyarak zig zag yaparak saralım.En sonunda da biraz avucumuzda sıkalım ve top gibi olmasını sağlayalım.

Toplarımızı önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa batırarak 180 derecede pişirelim.
Her türlü davette her türlü ikram da inanın harika bir tercih olacaktır.Kahvaltı sofralarında bile iyi gidiyor.;)

İsterseniz çöp şişe takıp minik domateslerle de süsleyebilirsiniz.

19 yorum:

  1. Çok nefis gözüküyor hemen deneyeceğim.Ellerinize sağlık
    oya

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canım hemen dene pişman olmayacaksın;)

    YanıtlaSil
  3. cnm bu tarif gerçekten harika,bu arada hilal ben:)

    bloğunada bayıldım ,sıkı takipteyim haberin olsun:)

    YanıtlaSil
  4. offf.acıktım mı ne...
    elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Bunuda denemeliyim.Süslü şeylere bayılıyorumm

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım.harika bir tad.

    YanıtlaSil
  7. bende denedim ve çok leziz oldular.
    2 ölçü yapmıştım şimdide 2 ölçü yapıp buzluğa atıcam galeta ununa buladıktan sonra direk dolaba di mi:???

    YanıtlaSil
  8. evt bende buzlukta muhafaza edıcem d.gunu var oglusumun yapıp buzlukta hazır bekletsem sımdıden 3 gun kaldı zaten bısı olmaz sanırım fakat nasıl olcak tamamen anlattıgınız gıbı yapıp atmalımıyım sımdıden tsk ederım cok guzel tarıf bızımle paylastıgınız ıcın kocaman bı opucuk sıze ;)

    YanıtlaSil
  9. istediğiniz kadar yapıp buzluğa atabilirsiniz. ama galeta ununa pişireceğiniz zaman bulayın buzluğa galeta unla atmayın yani.sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. cok guzel 1 site toplar benim nasi toplarna benziyor.eline ve yuregine saglik hemsom
    ...................................moonstar

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle deneyeceğim harika :)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar...
    Tarifi denedim ve çok memnun kaldım.Ben de kıymalı ve peynirli harçtan iki parti halinde buzluğa kaldırdım ve misafirlerime ikram ettim. Büyük kolaylık ve de muhteşem lezzet...Yalnız börekler çıtır çıtırken daha iyi yumuşamadan yenmeli...

    YanıtlaSil
  13. dix kremayla yapıncamı beğendiniz yoksasütle yapıncamı acaba?
    yufkaları tek tek ıslatmak üst üste koyuyoruzya acaba hamur gibi kalmıyormu üç kat olunca?
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. gülşen(uğurböceğim mutfağı)5 Ekim 2010 14:33

    krema yerine süt kullanırsak odamı 200ml.olur acaba?

    YanıtlaSil
  15. bu top böreklee tereyağlı salçalı bir sos ve sarımsaklı yoğurtlada ikram edersek avcı böreği gibi olur:)
    börekleri mutlaka deneyeceğim,iki alt yufkaya sos sürmüyoruzya kuru gibi olmuyor,birde çiği kalmıyormu üç kat kalınca yufkalar?
    bu böreğe patatesli harçta çok yakışır bence.

    YanıtlaSil
  16. cevap verseniz okadar mutlu olucamki yapmadan çnce bir tane yorum bekliyorum,çünkü önceden deneme şansım yok misafirlere yapacağım:(
    bu böreği çok defa yapmışsınız acaba dondurucudan çıkarınca biraz bekletipmi galeta ununa batırıyoruz nekadar bekliyoru<z?
    ayrıca bir gece önceden yaptıklarımızı dondurucuya atmadan buzdolabında bekletsek olurmu galeta unlu şekilde?
    üçüncü sorumda üç kat sarılşdığı için çiğ gibi kalıyormu içi?
    yaklaşık kaç dakika pişirdiniz?
    siz pişirdikten sonramı çöplere batıdnızı?
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. ben den de bir soru size..gerçi diğerlerine bir yanıt verilmemiş- ama kasıtlı olduğunu düşünmüyorum-sanırım dikkatinizden kaçmıştır..yağda kızartmayı hiç denedinizmi?bir de ara katlara hiçbirşey sürülmüyormu?sevgiler sevilay.(içli köfte böreği aklıma geldi görünce)

    YanıtlaSil
  18. merhabalar yufkalrın arlarına hiç bir şey sürmüyorsunuz.Sadece üst üste koyup en son üstüne bir paker krema döküyorsunuz. Merak etmeyin ne kuru kalıuyor ne de hamur gibi oluyor. Krema yerine 1,5- 2 su bardağı kadar da sütt kullanabilirsiniz. Yağda kızartıp deneyen arkadaşlarım olmuş ama en çok fırında tercih ediliyor sanırım. Tercih sizin:)) İlginiz için teşekkür ederim afiyetle kalın..

    YanıtlaSil
  19. Paylaştığınız bilgiler ilginç ve faydalı bilgiler . Kurumsal web tasarım olarak bu güzel paylaşımlarınız için teşekkür eder ve paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil