Çok hafif ve lezzetli bir yemek. Bana göre tam bir yaz yemeği;) Orjinal adı aslında kazan kebabı. Kazanda pişirme olanağı zor olacağı için ben tencerede pişirdim ve tencere kebabı dedim:)) Birde bunu kazanda yavaş yavaş içine çekerek tadını bırakarak piştiğini düşünüyorum da kimbilir ne müthiş olur tadı.
MALZEMELER:
5-6 Büyük boy domatez
2-3 Diş sarmısak
Yarım kilo patlıcan
Yarım kilo kıyma
1 Soğan
Bayat ekmek içi
Bir Tutam maydonoz
İstenilen baharatlar ve tuz
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Önce köftemizi hazırlayalım. Bunun için bir kaseye soğanımızı rendeleyelim. Üzerine kıymamızı koyup güzelce karıştıralım. İçine baharatları, ekmek içini, maydonozu, istenirse samısakda rendeleyip elimizle yoğuralım. Minik minik yassı köfteler yapalım. Diğer yandan Patlıcanlarımızı soyalım ve yarımsaat kadar tuzlu suda bekletelim. Patlıcanlar beklerken biz domateslerimizi rendeleyelim. Tenceremize koyalım içine sarmısaklarımızı rendeleyip yağımızı ekleyelim. Patlıcanlarımızı tam kesmeden eninden yuvarlak olacak şekilde keselim. Yuvarlak olarak kestiğimiz patlıcanların arasına köfteleri dizelim. Sonra da patlıcanlarımızı tenceremize yerleştirip kısık ateşte pişirelim. Sıcakken servis edelim. Yanında garnitürlü pilavla süper oluyor:)) Afiyet olsun..
Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor...
YanıtlaSilişte şu görüntü tam benim damak tadıma uygun :))
YanıtlaSilKAZAN KEBABI EN SEVDİĞİM YEMEKLERDEN BİRİDİR BEN HER SEFERİNDE PATLICANI KIZARTIRDIM ZOR GELİRDİ ÇİĞ OLARAKDA FIRINA VERİLEBİLDİĞİNİ ÖGRENDİĞİMDE ÇOK SASIRMISTIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM ...
YanıtlaSilMİMİ CEVAPLIYORUM HEMEN ŞİMDİ:)
Buna beli kırık da diyorlar bildiğim kadarı ile. Görüntü de beli kırılmış gibi hakikaten. Ben de çok severek yerim. ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize saglik enfes gozukuyor patlicanin herturlusune bayilirimm
YanıtlaSilsevgilerr
banada beklerim;)
Harika görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSil