Son derece basit ve son derece lezzetli bir pasta arıyorsanız bu tarifi arıyor olabilirsiniz:) Gerçekten harika oluyor. Ben ilk defa bu tarifi sevgili arkadaşım Fundadan duymuştum. Sürekli bahsediyordu bende uyanan marakını gidermek için yılbaşında arkadaşlarıma yapmıştım ve çok beğeni toplamıştı. Pastayı kabağı hangi haliyle seviyorsanız şekilendirebilirsiniz. İster hindistan cevizli, ister tahinli, ister cevizli... Gerisi size kalmış;) Bu tarifimi porselen demlik çay saat etkinliği ev sahibi arkadaşım Gelibolu17 mideden kalbe blog arkadaşıma yolluyorum ve kendisine kolaylıklar diliyorum
MALZEMELER:
1 Kg kabak
3-4 Su bardağı şeker
1 Adet sade hazır pandispanya keki
Bir türk kahve fincanı süt
1 Kase dövülmüş ceviz ya da fındık içi
YAPILIŞI:
En başta bir tencerede kabaklarımızı doğrayalım şekerini ekleyip kaynatalım. Pişen kabaklarımızı püre haline getirelim. Suyundan da bir bardak alıp sütle karıştıralım. Pandispanya kekimizi bu karışımla ıslatalım. Üzerine püre haline getirdiğimiz kabağımızı yayalım ve üzerine fındık ya da cevizi serpelim. Diğer katınıda üstüne kapatıp pastamızın her yanını kabak püresizle kaplayalım. Üzerine yine ceviz ya da fındığımızı serpelim. Buz dolabında 1-2 saat dinlendirip servis edelim.
Nefis bir görünüm emeklerinize saglik .
YanıtlaSilTek kelime muhtesem afiyetler olsun
kabak tatlısına bayılan biri olarak eminim severim bu lezzeti.ellerinize sağlık
YanıtlaSilNEFİS BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR KİMBİLİR LEZZETİ NASILDIR ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
YanıtlaSilSEVGİLER..
iştah kabartıyor pastanın görüntüsü, ellerinize saglık. sevgiler.
YanıtlaSilNEFİS BİR GÖRÜNTÜ...ELLERİNE SAĞLIK TATLIM...
YanıtlaSilenfes bir lezzettt en kısa zamanda denenecek sevgilerimle teşekkürler
YanıtlaSilcanım benim bu güzel ve değişik pastan için çok teşekkür ediyorum.ellerine sağlık.yayınladım az önce.
YanıtlaSilgeciktiğim için kusura bakma lütfen özür dilerim.misafirim vardı bakamadım.
sevgilerimi bırakıyorum gene bekliyorum..
Merhaba. Ben de yaptım hafta sonu, henüz yayınlamadım. Gezinirken tarifi görünce uğramadan duramadım. Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilBayıla bayıla yerim bende.
YanıtlaSilBayıla bayıla yerim bende.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilbu güzel pastanin renklerine bayildim, eminim tadi da nefistir, ellerine saglik diyorum.
Balkabagi sevmeyen birisi olarak benim bile tadasim geldi diyebilirim:))
Sevgilerimle
bal kabaklı olanaı denemeliyım
YanıtlaSil