Herkese merhabalar. Sizlerle geçenlerde denediğim bu değişik tadı paylaşmak istedim. Bana göre fazla değişik bir börek olduğunu söylemeliyim:) Yani açıkcası ben fazla bu tadı beğenerek tüketmedim. Ama bayıla bayıla yiyenler de oldu. Bende buna dayanarak belki hoşuna gidipte denemek isteyenler olur diye yine de paylaşmak istedim;) Herkesin hayırlı , sağlıklı , başarılı bir hafta geçirmesi dileğiyle..
MALZEMELER:
2 Yumurta
500 gr tel kavrulmamış kadayıf
2 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr pastırma
2 Yemek kaşığı erimiş tereyağ
2 Su bardağı süt
Bir fiske tuz
YAPILIŞI:
İlk önce tel kadayıfları iyice ayıralım birbirinden. Sonra derin bir kaseye alıp erittiğimiz tereyağını gezdirelim üzerine. Elimizle iyice yağı kadayıflara yedirelim ve yağladığımız fırın tepsisinin içine kadayıfların yarısını bastıralım. Üzerine pastırmalaı yerleştirelim ve kaşar peynirini serpelim. Üzerini kalan kadayıfla kaplayalım. Diğer yandan başka bir kasede yumurtalar çırpalım ve üzerine sütü ve tuzu ekleyelim. Hazırladığımız karışımı tepsideki kadayıflarımızın üzerine gezdirelim. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında böreğimizi kontrollü bir şekilde pişirelim. Böreğimizi sıcakken servis edelim;) Sağlıcakla kalın..
ellerine sağlık canım.Bu hafta pastırma tarifleri çok revaşta herhalda. Bende denedim de:) Kadayıflı börek ilginç geldi bana. Değişikliğe her zaman açık biri olarak denemek lazım. ellerine sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSilArada degisiklik iyidir..
YanıtlaSilAma illaki klasik börek elbette :))
Eline saglık canım
Sevgiler
valla şimdi hayal edemedim nasıl birşey olduğunu :) ama fotoğrfı nefis....ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Ya bu ne kadar güzel ve değişik bir börek .Tadını gerçekten çok merak ettim notumu aldım denemek istiyorum sevgiyle kalın çok öptüm
YanıtlaSilbu nasıl birşey hemen denemeli, tez zamanda mutfağa girilmeli :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilaynen bende her zaman klasik börek tercih ederim özelliklede yalancı su böreğini :)
YanıtlaSilama bunuda denemek isterim degişik tatlara açık biriyimdir.
Ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgilerimle
bende bir kez yaptım pek tutmadım açıkcası :)) seninki harika olmuşa benziyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBir dergide benzer bir tarif gördüm, denemeyi düşünüyordum. Sizin beğeninizi kazanmadığı için şimdi biraz tereddüt ettim ama değişik tatlara meraklı biri olduğum için deneyebilirim de:)) Ellerinize sağlık, görüntü harika.
YanıtlaSilSevgiler.
Turkiye den getirdiğim kadayıflar dürüyor daha demeliyim bu böreği çok değişik.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerıne sağlık canım pastırma harıcınde borek cok lezzetlı gorunuyor sevgiler..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık..görüntüsü harika...damak tadları belli olmuyo...eklediğin iyi olmuş ..arşivinde bulunsun:)
YanıtlaSil