ŞALGAMLI PİRİNÇ PİLAVI EŞLİĞİNDE MEKSİKA FASULYESİ SALATASI






Nohutlu pilav, tavuklu pilav, safranlı pilav derken pilav seçeneklerine bir de şalgamlı pilav eklendi:)) Gerçekten pirinç pilavına çok yakıştı. Bulgur pilavı için aynı şeyi söyleyemem çünkü denemedim henüz:)Yanında meksika fasülyesiyle birlikte nefis bir ikili  oldular. Değişik lezetleri keşfetmeyi seviyorsanız bence bunu da denemelisiniz;)

MALZEMELER:( 6kişilik)

PİLAV İÇİN:

2 Su bardağı baldo pirinç
1 Su bardağı şalgam suyu
1 Su bardağı su ya da et suyu
1 Çorba kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

SALATASI İÇİN:

2 Su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
1 Orta boy mor soğan
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
1 Havuç
Zeytinyağ
Lİmon
Nar ekşisi ve tuz

YAPILIŞI:

İlk önce pirinçlerimizi ılık suda şöyle bir nişastası bitene kadar yıkayalım. Tavamıza yağımızı koyalım ve eritelim. Pirinçlerimizi de koyalım ve 3- 5 dakika kadar kavuralım. Bir bardak su ya da et suyunu ve bir bardak şalgam suyunu ekleyelim. ( Suyu gözünüze az gelirse şalgam suyunu artırabilirsiniz) Tuzunu da ekleyelim ve karıştıralım. Ocağın altını iyice açalım ve suyu kaynamaya başlayınva altını kısalım ve kapağını kapatalım. Pilavımızı pişmeye bırakalım. Diğer yandan salatamız için akşamdan suda ıslattığımız fasulyelerimizi düdüklü tencerede 15- 20 dakika haşlayalım.Haşladığımız fasulyeleri derin bir kaba alalım. Mor soğanlarımızı söğüş şekilde doğrayalım. Maydonoz ve dereotunu ince doğrayalım ve fasülyelere ekleyelım. İyice harmanlayalım.  Rendelediğimiz havucu da ekleyelim ve karıştıralım. Yağımızı , limonumuzu, nar ekşimizi ve tuzumuzu da ekleyelim ve harmanlayalım. Sıcak pilavımızı servis tabağımıza alalım ve yanına da salatamızı ekleyelim. Afiyet olsun.. Sağlıkla kalın..


16 yorum:

  1. çok hoş bir görüntü.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Görsel bir şölen, harika görünüyorlar, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik, harika gorunuyor.

    Cok selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. cok degisik olmus canim ellerine saglik
    :-))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bu harika bir şey olmuş ellerinize sağlık...Rengarenk ! Pilavın şalgam rengi de cabası ! Eminim çok lezzetli olmuştur :D

    YanıtlaSil
  6. Rengine bayıldım.
    Mor hastasıyım zaten.
    Tadını çok merak ettim.
    Deneyeceğim inşallah.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir görüntü..
    Besleyıcı doyurucu bir salata ..
    Ellerıne sağlık..

    YanıtlaSil
  8. renkler muhteşem ellerine sağlık izlemeye alındın bende bloguma beklerım sevgıler:)

    YanıtlaSil
  9. çoook farklı,ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  10. Rengi çok güzel olmuş.Çok hoş bir sunum.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. canım ben geldim
    renk uyumu süper
    olmuş
    muhabbetle canım
    :))

    YanıtlaSil
  12. Renk ve lezzet uyumu harika. Çok değişik bir tarif olmuş; ellerinize, fikrinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Muhteşem bir renk şöleni. Davet sofraları için ideal. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. süper bir görüntü hemde en sevdiğim renk ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  15. rengi ne kadar güzel...ellerine sağlık....denencek bir tarif...:)

    YanıtlaSil
  16. görüntü, renk bahar gelmiş sanki elinize sağlık,bloğunuz çok keyifli izlemeye aldım

    YanıtlaSil