ELMA DOLGULU PEKMEZLİ KURABİYE


Benden size bir pekmezli tarif daha;) Pekmezi benim gibi sade tüketemeyenlere bir seçenek daha;) Sevgili Handan abla öve öve bitirememişti bu tarifi gerçekten haklıymış pekmezli kek kadar nefisti. Bende pekmezli tariflere yönelinceye kadar pekmezin bu kadar güzel sonuçlar doğuracağını pek tahmin etmemiştim. Ama bundan sonra pekmeze tariflerimde daha çok yer vericem. Evde daha sık yapmaya çalışıcam :)  Pekmezi  bir de böyle denemek isteyenlere tarif işte burada;) Bu tarifi sevgili  gelibolu17  ye porselen demlik çay saati etkinliği için yolluyorum ve kendisine kolaylıkla diliyorum.

MALZEMELER:
1 Paket yumuşak margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta
2 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
3 Yemek kaşığı mısır nişastası
3 Yemek kaşığı şeker
Aldığınca un

İÇİ İÇİN:
3-4 Tane orta boy elma
1 Tane portakalın kabuğu
5-6 Tane kuru kayısı
1 Çay bardağı dövülmüş ceviz
Bir tutam tarçın

ÜZERİ İÇİN:
1 Kase pekmez
1 Kase hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Tüm mazemelerimizi derin bir kapta birleştirelim kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu dinlnmeye bıralırkwn içini hazırlayalım. Elmaları yıkayalım, soyalım ve rendeleyelim. Portakalı rendeleyelim. Suda beklettiğimiz kayısıyı doğrayalım. Tavaya elmalarımızı alalım. Ocağın altını yakalım. Elmalarımızı kavuralım. Suyunu çekince diğer malzemeleride ekleyelim ve 3-5 dakika karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bir parça alalım elimizde yuvarlak açalım. İç malzememizden içine koyalım ve kapatalım. Elimizle tekrar yuvarlak şekil verip yağlı tepsimize dizelim. Tüm hamurumuz bitene kadar devam edelim ve kurabiyelerimizi 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Pişen kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıkınca önce pekmeze batıralım sonrada hindistan cevizine bulayalım. Bu şekilde kurabiyelerimizi servis tabağına dizelim. Ben üzerlerine süslemek bir tutam pişmaniye kondurdum . Şifa olsun..sevgiler..


 

19 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. harika bir görüntü canım.eminim lezzeti de öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok şık görünüyor
    pişmaniyede süper bir fikir
    benim gibi pekmez sevenlere özel bir lezzet
    sağol canım paylaşım için

    YanıtlaSil
  4. ay çok merak ettim tadını:))
    bende pekmez tüketemeyenlerdenizm çünkü:)
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. arkadaşım üzeri puf puf nasıl sevimliler öyle bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. selamlar,güzel tarifiniz için çok teşekkürler,ellerinize sağlık,,şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/elma-dolgulu-pekmezli-kurabiye.html yayında,gene beklerim :)

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık, değişik bir tarif görümüş olarak havuçlu topları andırıyor...

    YanıtlaSil
  8. amannn yerim ben siziiii :-)))

    hamhamhammm....

    YanıtlaSil
  9. ben de daha hic pekmezli bir tatli yapmadim,yemedim de dogrusu,ama senin tarifini denemek isterim merak ettim,

    YanıtlaSil
  10. bak şimdi ben de merak ettim. görüntü de zaten bunu kanıtlar nitelikte. ellerine sağlık sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  11. harika gorunuyor.ellerine saglik,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  12. Ben buna bayıldım, ne kadar değişikmiş.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. görüntü tek kelimeyle harika eminim lezzetide öyle sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Süper fikir, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel ve hoş görünüyor.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  16. Ne guzel bir tarif....bayildim.
    Aklima gelen ilk firsatta yapmak istiyorum, hele hava biraz serinken daha iyi olur sanirim,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. ellerinize sağlık, çok değişik bir tarif...

    YanıtlaSil
  18. harika bir tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. ellerinize sağlık değişik olmuş

    YanıtlaSil