Bu tatlı son zamanlarda benim top listemde en çok yapılanlar arasında bir numara:) Hem yapımının kolay olmasından hem de hafif olmasından dolayı hemen bir misafirim geldiğinde fırına atabildiğim bir tatlı oldu. Bilmiyorum belki ben tatlıyı yapa yapa otomatikleşmişimdir:)) Çünkü gerçekten beş dakikamı bile almıyordu yapmak. Evde gerekli malzeme varsa beş dakika da beşiktaş:) Bu tatlıyı büyük fırın tepsisine de bütün yufkaları kullanarak ta yapabilirsiniz. Ona göre ölçüyü ayarlamayı unutmayın tabi:) Kat çok olunca dolayısıyla daha kabarık daha havalı oluyor:) Genelde ben bu tarifi yapınca kalan yufkaları da böreğe döndürüyordum ve buzluğa atıyordum. O kadar çok yapmışım ki dondurucumda bu sayede bir mahalleye yetecek kadar börek birikmiş :) Herkese hayırlı pazarlar diliyorum...
MALZEMELER:
12 Adet hazır baklava yufkası
3 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı irmik
1 Limon rendesi
2 Paket Kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Kase ceviz veya fındık.. vs
ŞERBETİ İÇİN:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
YAPILIŞI:
harikasın canım gerçekten çok pratikmiş,not alınmıştır,uzuun bi süre benimde top listemin ta başında olur herhelde
YanıtlaSilDeğişik bir tatlı olmuş.Harika gözüküyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbazı bloglarda gördüm ama henüz denemedim.siz çok kolay anlatmışsınız.mutlaka deneyecem.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSildeğişik geldi bana ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmuhakkak deneyeceğim çok beğendim fikrinizi..
sevgiler..
elıne sağlık yufkayı cok denedım ama bu değısıkmıs en kısa zamanda deneyeceğım
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim ismi çok şeker
YanıtlaSilBence siz tatlıda otomatikleşmişşiniz:) 5 dakikada olcak bir tatlı değil
İrmik tatlısını çok severim,buda değişik ve güzel bir tarif denemek isterim
Sevgiler:)
ellerine sağlık canım, çok değişik bir tatlı olmuş, çok da lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler....
huuuuu,komşu ,1 aydır niyetliyim böyle bir tatlı yapmaya,yufka da hazır ,bana da yapsaydın ,malzemeler hazır .....demek isterdim ,ellerine sağılık canım,bakalım ne zaman benim soframa gelecek .
YanıtlaSilbir benzerini yemek programında görmüştüm dikkatimi çekmişti bunuda denemeliyim ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilHerşey harika görünüyor ellerinize sağlık,ama şu lezzetli tatlıdan bir dilim olsaydı da yeseydim keşke:)Sevgiler.
YanıtlaSilTatlı denildiğinde yatıya kalan biri olarak bayıldım.Nefis görünüyorrrrrr. Sevgiler
YanıtlaSilcanım bende çok seviyorum eline sağlık harika:)
YanıtlaSilelinize sağlık sizi izlemeye aldım bloğunuz çok güzelmiş.sevgiler.:)
YanıtlaSilben hazır baklavalık yufkadan yapılan tarifleri çok seviyorum.. bu tarif gerçekten çok farklıymış.. ellerine sağlık:) bu arada ben de akşehirdeyim bir kaç haftadır minik kızımla beraber... seviyorum burayı: ) selamlar.....
YanıtlaSilBu tarifini çok beğendim.Ellerne sağlık
YanıtlaSilBana laz böreğini anımsattı.Oda yufka içine muhallebi oluyor ya.Ellerine sağlık.Baklavalık yufkadan yapılan herşey kıyır kıyır ne güzel oluyor değil mi ?
YanıtlaSilsevgiler
tatlınızı denemek istiyorum fakat anlıma birşey takıldı cevaplarsanız sevinirim tepsinin altına yağlı kağıt serilmesi söylenmiş şerbeti dökünce kağıt parçanmayacakmı teşekkür ederim çanakkaleden harika güçlü
YanıtlaSilMerhaba harika hanim.meraklanma canim serbeti dokunce kagit tatlidan ayriliyor ve parcalanmiyor icin rahat deneyebilirsin😊
YanıtlaSilCok lezzetli bir tatliya benziyor. Sadece kabartma tozu koymak sart midir diye sormak istedim.
YanıtlaSilpınarcım merhaba gec cevap yazdığım ıçın cok uzgunum :( evet canım kabartma tozu koyarsan tatlnı daha puf puf olacaktır:)
YanıtlaSilSelamlar..yanlışlıkla cevizi iç harcina kattım kabarması sorun olurmu yenidenmi yapsam acaba..cevaplarsanız çook sevinirim
YanıtlaSilSanirim cevap yazmak icin gec kaldim ama bir sorun olmaz canim yeniden yapmana gerek yok☺
YanıtlaSilSanirim cevap yazmak icin gec kaldim ama bir sorun olmaz canim yeniden yapmana gerek yok☺
YanıtlaSil