HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN İRMİKLİ TATLI


Bu tatlı son zamanlarda benim top listemde en çok yapılanlar arasında bir numara:) Hem yapımının kolay olmasından hem de  hafif olmasından dolayı hemen bir misafirim geldiğinde fırına atabildiğim bir tatlı oldu. Bilmiyorum belki ben tatlıyı yapa yapa otomatikleşmişimdir:)) Çünkü gerçekten beş dakikamı bile almıyordu yapmak. Evde gerekli malzeme varsa  beş dakika da beşiktaş:)  Bu tatlıyı büyük fırın tepsisine de bütün yufkaları kullanarak ta yapabilirsiniz. Ona göre ölçüyü ayarlamayı unutmayın tabi:) Kat çok olunca dolayısıyla daha kabarık daha havalı oluyor:) Genelde ben bu tarifi yapınca kalan yufkaları da böreğe döndürüyordum ve buzluğa atıyordum.  O kadar çok yapmışım ki dondurucumda bu sayede bir mahalleye yetecek kadar börek birikmiş :)  Herkese hayırlı pazarlar diliyorum...

MALZEMELER:

12 Adet hazır baklava yufkası
3 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı irmik
1 Limon rendesi
2 Paket Kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Kase ceviz veya fındık.. vs

ŞERBETİ İÇİN:

3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su


YAPILIŞI:

İlk önce yumurtaları mikserle çırpalım. Süt, yağ, irmik, limon kabuğu rendesini ekleyelim  ve kaşıkla karıştıralım. En son üzerine kabartma  tozunu ve vanilyayı da ekleyelim ve karıştıralım. Tatlımızın sosu hazır. Bu arada şeker ve suyu bir tencerede birleştirin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon eklemeyi unutmayın;)  Dikdörtgen bir borcamın altına yağlı kağıdımızı serelim.  İki kat üst üste olacak şekilde baklava yufkasını serelim üzerine hazırladığımız sosu kaşık yardımıyla gezdirelim. Bu şekilde 12 yufkamız bitene kadar devam edelim. En son kalan sosu da en üstte dökelim. Cevizimizi de üstüne serpelim ve 180 derecede pişirelim. Tatlımızı fırından alınca  ılıtalım. Şerbetimiz de ılık olunca üzerine dökelim. Şerbetimiz iyice çekince tatlımız servise hazırdır. Afiyet olsun.  Sevgiyle, sağlıkla kalın..




23 yorum:

  1. harikasın canım gerçekten çok pratikmiş,not alınmıştır,uzuun bi süre benimde top listemin ta başında olur herhelde

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir tatlı olmuş.Harika gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bazı bloglarda gördüm ama henüz denemedim.siz çok kolay anlatmışsınız.mutlaka deneyecem.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. değişik geldi bana ellerinize sağlık..
    muhakkak deneyeceğim çok beğendim fikrinizi..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. elıne sağlık yufkayı cok denedım ama bu değısıkmıs en kısa zamanda deneyeceğım

    YanıtlaSil
  6. Bloğunuzu yeni keşfettim ismi çok şeker
    Bence siz tatlıda otomatikleşmişşiniz:) 5 dakikada olcak bir tatlı değil
    İrmik tatlısını çok severim,buda değişik ve güzel bir tarif denemek isterim
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım, çok değişik bir tatlı olmuş, çok da lezzetli görünüyor.
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. huuuuu,komşu ,1 aydır niyetliyim böyle bir tatlı yapmaya,yufka da hazır ,bana da yapsaydın ,malzemeler hazır .....demek isterdim ,ellerine sağılık canım,bakalım ne zaman benim soframa gelecek .

    YanıtlaSil
  9. bir benzerini yemek programında görmüştüm dikkatimi çekmişti bunuda denemeliyim ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  10. Herşey harika görünüyor ellerinize sağlık,ama şu lezzetli tatlıdan bir dilim olsaydı da yeseydim keşke:)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Tatlı denildiğinde yatıya kalan biri olarak bayıldım.Nefis görünüyorrrrrr. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. canım bende çok seviyorum eline sağlık harika:)

    YanıtlaSil
  13. elinize sağlık sizi izlemeye aldım bloğunuz çok güzelmiş.sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  14. ben hazır baklavalık yufkadan yapılan tarifleri çok seviyorum.. bu tarif gerçekten çok farklıymış.. ellerine sağlık:) bu arada ben de akşehirdeyim bir kaç haftadır minik kızımla beraber... seviyorum burayı: ) selamlar.....

    YanıtlaSil
  15. Bu tarifini çok beğendim.Ellerne sağlık

    YanıtlaSil
  16. Bana laz böreğini anımsattı.Oda yufka içine muhallebi oluyor ya.Ellerine sağlık.Baklavalık yufkadan yapılan herşey kıyır kıyır ne güzel oluyor değil mi ?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. tatlınızı denemek istiyorum fakat anlıma birşey takıldı cevaplarsanız sevinirim tepsinin altına yağlı kağıt serilmesi söylenmiş şerbeti dökünce kağıt parçanmayacakmı teşekkür ederim çanakkaleden harika güçlü

    YanıtlaSil
  18. Merhaba harika hanim.meraklanma canim serbeti dokunce kagit tatlidan ayriliyor ve parcalanmiyor icin rahat deneyebilirsin😊

    YanıtlaSil
  19. Cok lezzetli bir tatliya benziyor. Sadece kabartma tozu koymak sart midir diye sormak istedim.

    YanıtlaSil
  20. pınarcım merhaba gec cevap yazdığım ıçın cok uzgunum :( evet canım kabartma tozu koyarsan tatlnı daha puf puf olacaktır:)

    YanıtlaSil
  21. Selamlar..yanlışlıkla cevizi iç harcina kattım kabarması sorun olurmu yenidenmi yapsam acaba..cevaplarsanız çook sevinirim

    YanıtlaSil
  22. Sanirim cevap yazmak icin gec kaldim ama bir sorun olmaz canim yeniden yapmana gerek yok☺

    YanıtlaSil
  23. Sanirim cevap yazmak icin gec kaldim ama bir sorun olmaz canim yeniden yapmana gerek yok☺

    YanıtlaSil