BAYATLAMAYAN BÖREK :)




Bugün Allah nasip ederse beşinci orucumuza niyetlendik. Günler  Ramazanda bile o kadar hızlı geçiyor ki bazen neyi yetiştireceğini şaşırıyor insan. Zamana yetişmek ne mümkün. Hayatımız zamane şartlarında bir o kadar kolaylaşırken bir o kadar da yoğunlaşıyor. Ne kadar garip değil mi hayatımız teknolojinin elindeyken bizim zamana yetişemememiz. Üzerinde durup düşünsek çıkamayız işin işinden :) Ne teknolojinin ardı arkası gelir ne de bizim işlerin.  Biz en iyisi börek tarifimize geri dönelim.;)  Böreğimiz , hazır yufkadan yapılmasına rağmen el açması tadında olup, yapması kolay,  yemesi olay, ertesi güne kaldığında bayatlamayan bir börek.  Tabi ki  Ramazan ayında da sahurda iyi gidecek bir börek....:)  Unlu böreği biliyorsunuz zaten bu onun biraz daha harcı ıslak  hali :)  İşte geliyor tarif;) 


MALZEMELER:
  (16 Adet)
2 Yufka
1 Su bardağı sıvı yağ
3 - 4 Yemek kaşığı un
Tuz

İÇİ İÇİN:
(İstenilen her malzemeyle olur)
Yarım kilo ıspanak
1 Orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yumurta (Şart değil)
Tuz, kara biber

ÜZERİ İÇİN: 
Bir yumurta sarısı

YAPILIŞI:
Önce iç malzememizi hazırlayalım. Ben ıspanak kullanmıştım tercihen siz neyli isterseniz yapabilirsiniz. Önce ıspanaklarımızı  ayıklayalım, yıkayalım ve doğrayalım. Bir tavaya yağımızı koyalım. Soğanlarımızı doğrayalım ve yağda soteleyelim. Onun üzerine ıspanaklarımızı ekleyelim ve karıştıralım. Ispanaklarımız biraz pişince bir yumurtayı kıralım ve baharatlarımızı da ekleyerek karıştıralım. Yumurta pişince ocağın altını kapatalım. Gelelim böreğimizin sosuna. Derin bir kaseye bir bardak yağımızı alalım ve üzerine kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim ve bir çatal yardımıyla çırpalım. Tuzunu eklemeyi untmayalım.  Karışımımız bozaya da tahin kıvamında olacak. İlk yufkamızı tezgahımıza serelim. Karışımımızı fırça yardımıyla  yufkanın üzerine sürelim. Yufkamızı önce dörde sonra ikiye bölelim. İç harcımızı yufkamızın içine yerleştirelim. İster sigara böreği gibi ister gül böreği gibi saralım. Diğer yufkaya da aynı işlemleri yapalım.  Yağlı kağıt serilmiş tepsimize böreklerimizi dizelim ve üzerine yumurta sarımızı sürelim. Afiyet olsun. Oruçlarımızın kabul olması dileğiyle hayırlı iftarlar...




12 yorum:

  1. Börekler de menüde pek güzel görünüyor. Ellerinize sağlık, hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık,çok güzel bir menü ve çok leziz bir börek olmuş..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Hepsi şahane görünüyorlar ellerine sağlık canımmm hayırlı iftarlarınız olsun.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı ramazanlar canım:)iftar mönüsü harika olmuş ellerine sağlık,özellikle börek:)herkese tavsiye ederim enfes oluyor:)
    Güzel günlerde görüşmek üzere.Sıcacık sevgilerimi bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  5. allah kabul etsin
    unlu börek favorimdir :))

    Hayırlı ramazanlar diliyorum sağlık ve huzurla

    YanıtlaSil
  6. börekleriniz harika ellerinize sağlık..
    menunuz de keza öyle bereketli olsun :)
    hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  7. Ellerıne sağlık canım.masallah sana.ıftara sana gelmek lazım demek!

    YanıtlaSil
  8. Beklerim Fundacım. Her zaman :)

    YanıtlaSil
  9. her şey nefis görünüyor,hele börek harika :) eline sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık canım ya bayatlamaması en süperi birde ıspanak varsa offf

    YanıtlaSil
  11. Oyyyy sofra nefis. Allahtan sabah sabah bakıyorum.
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. hepinizin yüreğine sağlık arkadaşlar teşekkür ederim sevgiler..

    YanıtlaSil