DONDURMA KIZARTMASI



Dondurma kızartması deyince duymayan arkadaşlarım eminim benim gibi aynı tepkiyi vermiştir: '' Olur mu öyle şey canım dondurma hiç kızarır mı'' diye:)  Kızarıyor ....... valla ....... Hem de çok güzel bir tatlı olarak kızartma tavasından geri dönüyor size:)) Dışı çıtır içi buz gibi iki farklı duyguyu bir arada yaşıyorsun. Yani "kızgın kumlardan serin sulara atlar gibi" deyimini tam karşılıyor. Yanında çikolata sosu ve meyvelerle tam bir ziyafete dönüşüveriyor :) Dikkat etmeniz gereken sadece aldığınız dondurmanın maraş dondurması tarzında yoğun bir dondurma olması. Marketlerde kutularda satılan biraz kremamsı kıvamda olduğu için iyi sonuç alamayabilirsiniz... Hiç bulamazsanız mahallenizdeki bir pastahanenin dondurmasını tercih edebilirsiniz.  Dondurma ferahlığında ve tadında bir oruç diliyorum. Sevgiler..


MALZEMELER:

1 Yumurta 
1 Kase robotton çekilmiş corn flakes
1 Çay kaşığı  tarçın (isteğe bağlı)
İstenilen sayıda dondurma topu
Sıvı yağ




YAPILIŞI:

Dondurmalarımız top halinde değilse kaşık ya da dondurma alacağı yardımıyla istediğimiz sayıda dondurma topunu yapalım ve her birini bir parça streçe sarıp buzluğa atalım. Yumurta beyazımızı çatalla çırpalım .Bir iki saat sonra dondurma toplarımızı buzluktan çıkartalım ve hızlı bir şekilde yumurta akına ve robottan çekilmiş corn  flakese batıralım. Bütün dondurma toplarımıza aynı işlemi yapalım ve tekrar streçe sarıp buzluğa kaldıralım. Bir kaç saat sonra dondurma toplarımızı çıkartıp aynı işlemi tekrarlayıp tekrar buzluğa kaldıralım. Bu şekilde bir gece buzlukta bekletelim. Ertesi gün derin bir tavaya  yağımızı dökelim ve iyice kızınca hemen toplarımızı atalım hemen altın sarısı rengin alınca toplarımızı alalım. Yaklaşık 30 saniye kadar kızartalım.  dondurmaları erimeden hemen servis edelim:)  Dondurmaları kızartmadan hemen önce servis tabaklarınızı hazırlarsanız vakit kaybı olmadan dondurmaları servise yetiştirebilirsiniz ;)



NOT : İsterseniz corn flakese  istediğiniz yoğunlukta hindistan  cevizi de ekleyebilirsiniz :)




23 yorum:

  1. ellerine sağlık sabah sabah yumurtalı ekmek ve dondurma istedi canım hepsi harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir tarif bayıldım ,ellerinize sağlık:))
    Çıtırın içinden harika bir tat akıyor sıcak ramazan günleri için ideal bir tatlı ...

    YanıtlaSil
  3. Mımm görüntü nefis,lezzetini hayal edebiliyorum..ellerine sağlık..menünde süper olmuş canım..

    YanıtlaSil
  4. Ufff bu ne yaaa harika duruyor.Bende ilk duymduğumda aynı tepkiyi vermiştim ama yiyince gayet güzel olduğunu görmüştüm.

    YanıtlaSil
  5. çok dondurma sevmediğim halde görüntüye bayıldım canım.kızartmasıda başka bir güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık, güzel görünüyor. tarifi de oldukça kolay gibi. Denemek isterim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. değişik sanırım ama ben dondurmayı buz gibi yemeye devam edeyim bence:)
    menunuz harıka ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. ayakda alkisliyorum ablam
    eminim cok nefistir ama hasbihalin de kullandigin son cümle varya altin vurusu yapti
    masAllah sana
    kendi yaptigim dondurma ile rabbim izin verise deneyecegim

    YanıtlaSil
  9. kesinlikle harika görünüyor :)
    ben de sizin blogunuzu çok sevdim ancak sanırım bloggerdaki bir sorundan sizi takibe alamadım, sorun çözülür çözülmez alacağımı bilmenizi isterim :)

    YanıtlaSil
  10. Dondurma kızartması çok ilginç geldi bana denemek lazım,menü harika ellerine sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Turuncum sen gerçek misin güzel kardeşim:)

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar. Ben de inanamıyordum dondurma kızartmasına ama deneyeceğim bir gün inşallah :)

    YanıtlaSil
  13. dondurma kızartmasını bende denemek istiyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı ramazanlar arkadaşım ellerine sağlık harika bir menü ve dondurma kızartmasının güzelliği karşısında durdum kaldım...sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. bır kere denemıstım ama dısı cok sert olmustu bırde bu tarıfle beneyeceğım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  16. Dondurma top fikri,şahane. Hemne denemeliyim,evde yapmadım ama dışarda yediğim bir tat.Bakalım yakalayabilecek miyim? Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. handecim teşekkür ederim sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. hepinizin bu güzel yorumları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Dondurma kızartmasını hep merak etmişimdir,gerçekten çok güzel görünüyor,sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. bu bir şölen ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. bu bir şölen ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. Resimler şahane. İnsanın ağzının suyunu akıtacak türden. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  23. Harikasın ellerine sağlık. Memleketimin ramazanında ne de güzel gider dondurma kızartması. Sonrasında da kiraz ve dağ çileği...Afiyetle yiyin. Sevgiler.

    YanıtlaSil