İMAM SARIĞI PASTASI VE GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ




İmam Sarığı


Herkese marhabalar. Yine ne kadar ara vermeyim desem de  arada sırada bir ortadan kayboluveriyorum.:) Ben yokken buraları boş bırakmadığınız için teşekkür ederim :) Bu gün sizlerle yukarıda gördüğünüz güzel pastayı paylaşmak istedim:) Adı da görünüşü de hemen ilgimi çekti. Tarifi sevgili  Disalin bloğundan aldım. Onun tariflerine tarif yok zaten :)  İlk yaptığımda hindistan cevizli denemiştim  bu sefer hindistan cevizli ve ek olarak mısır gevrekli denedim . Fındıklı ,  cevizli,...neyle yaparsanız yapın gerçekten her defasında lezzetli ve şık görünüyor.  Ben  kremşanti sürdüm arasına ve üzerine de hazır çikolata sosu döktüm. Bu haliyle de güzel oldu.  Malzemelere de ek olarak yazdım. Yani içiniz rahat bu şekilde de yapabilirsiniz. Yalnız mısır gevrekli yaparsanız mısır gevreğinin hemen yumuşadığını unutmayın ;) Sevgiler...


MALZEMELER:

( 10-11 ADET ÇIKIYOR)

4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 Çorba kaşığı su
Yarım paket kabartma tozu
3 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı un

KREMASI İÇİN:

3 Su bardağı süt
1,5 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1 Paket vanilya

 veya;

Bir paket kremşanti
1Su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:

80 gr bitter çikolata

veya ;

Çikolata sosu

DIŞI  İÇİN:

Hindistan cevizi

veya ;

Fındık kırığı
Ceviz kırığı
mısır gevreği ...


YAPILIŞI:

İlk önce yumurtalarımızı derin bir kaba kırıyoruz ve şekerle çırpıyoruz.  Ardın da diğer malzemeleri  un, vanilya , kabartma tozu , kakao ve suyu ekliyoruz. Tahta kaşıkla iyice bir karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsimize döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişen kekimizden bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkartıyoruz. Bardak tercihinize göre yuvarlaklar artabilir ya da azalabilir :) Normal bir su bardağı ile 20 tane kadar çıkıyor. Diğer tataftan eğer krema yapacaksak tüm malzemelerimizi bir tencereye koyuyoruz ve muhalllebi gibi karıştırarak pişiriyoruz.  Eğer şanti yapacaksak krem şantimizi sütle çırpıyoruz.  Çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Bir yuvarlağımızı elimize alıyoruz ve arasına krema sürüyoruz. Diğer bir yuvarlağı üzerine kapatıyoruz. Etrafına da kremayı sürüyoruz. Yalnız dışını kremalarken mümkün olduğunca üst kısmı biraz  havuz gibi çevrelemeye çalışın.  Çikolata döküleceği için kenarlarından  akmasın ;) Şimdi pastamızı hindistan cevizi ya da neye bulamak istiyorsak ona bulayalım   Üst kısmına da çikolata sosumuzu ya da erittiğimiz çikolatayı dökelim. Pastacıklarımız hazır :)  Hayırlı iftarlar...










GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ:




TANDIR ÇORBASI

ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE


DÜDÜKLÜ  TENCERE PİLAVI

KEKLİ BAKLAVA


SAHUR İÇİN İSE :


YAZMALI MANTI 


33 yorum:

  1. bu tatlı çok çok lezzetli görünüyor fındık parçalı olanın tadını şu an düşünemiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık pastanız da menunuzde nefis görünüyor :)
    sevgiler..
    hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  3. Pastana bayıldım,menünde süper.EE daha ne olsun,hepsi nefiss..ellerine sağlık canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım çok şık bir lezzet ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Süper ve ilginç görünüyor kesinlikle denemek lazım, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. offff bunlar ne bayıldım canımmmm ellerine sağlık olsunn miss misssler.

    YanıtlaSil
  7. menüde pastada nefis görünüyor eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. şeker pembesi teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim denizcim sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. teşekkürler nursencim sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler aslıcım sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. en iyi yemek siteleri ilgin için teşekkür edrim sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. anne eli canım teşekkürler sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Bu nasıl bir sunum böyle, adı güzel resimler süper.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. İyi ki bloğuma gelmiş ve yorum bırakmışsınız. Harika şeyler yapmışsınız. Takipteyim :))

    YanıtlaSil
  16. teşekkür ederim ıhlamurcum sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. teşekkür ederim hildencim sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. teşekkürler büşracım sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Her şey çok nefis görünüyor ellerinize sağlık ama ben hem adı hem gürünüşü dolayısıyla pastanıza bayıldım :)

    YanıtlaSil
  20. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. İmam sarığını ben yedim harika olmuştu.Semacım ellerine sağlık canım..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. bu pastayı ve yazmalı mantıyı bi akrabama yaptırayım iftar için oh oh. not aldım.
    :)

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık,menü, pasta ve sahur için önerin hepsi nefis harika görünüyorlar,selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. çok güzel olmuş.. ellerinize sağlık.
    size ulaşmak istiyorum, mailinizi bulamadım.
    bana mail atar mısınız?
    hayaticindenn@gmail.com

    YanıtlaSil
  25. Cok orjinal bir tatli, bir turlu tanisamasik kendisiyle :) cikolatali superdir mutlaka ama bence meyveli sos ve marmelat vs de konulabilir..
    Baklava ve manti da cok ilginc..
    Basarilarinizin devamini dilerim, ellerinize saglik, sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. ilk defa gördüm böyle birşey, çok hoş :)

    YanıtlaSil
  27. siz hangi mısır gevreğini kullandınız?
    en üstünde çikolata sosumu sürdünüz ?

    YanıtlaSil
  28. klasik büyük fırın tepsisimi kullandınız acaba?

    YanıtlaSil
  29. merhabalar klasik marketlerde satılan mısır gevreğini kullandım ve üzerine çikolata sosu döktüm sevgiler..

    YanıtlaSil
  30. merhaba canım evet normal evde kullandığımız fırın tepsisine yaptım sevgiler..

    YanıtlaSil
  31. Harika görünüyor, emeğinize sağlık..
    www.klimaservis.com/

    YanıtlaSil