Bu isimlerin hepsi bu kebaba ait :) Tarifini araştırırken Bodrum kebabının etini yaparken kesin bir tarif olmadığını fark ettim. Ben de kendi ağız tadımıza göre etinin tarifini ayarladım. Sizlerde etini istediğiniz , sevdiğiniz biçimde pişirebilirsiniz. Kebab olarak bizim diğer kebablarımızdan biraz daha hafif ve farklı. Patatesle etin birleştiği bir lezzet. Sunumuyla da bir farklılık yapmak isterseniz servis kaselerinide kendiniz hazırlayabilirsiniz. Kebabınızla birlikte kasesinide çıtır çıtır yemesi gayet güzel oluyor :) Ya da kaselerle ayrı uğraşmak istemezseniz normal servis tabağında sevdiklerinize sunabilirsiniz. Zaten her haliyle herkese kendini sevdiren bir lezzet:)
Yarım kilo bonfile et
3-4 Orta boy patates
Bir kutu krema
Tuz ,karabiber,kekik
Sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN :
Bir su bardağı kadar yoğurt
1-2 Diş sarımsak
İki domates
1-2 Yemek kaşığı zeytin yağ
KASESİ İÇİN:
İstenilen sayıda lavaş ekmeği
Ay çiçekyağı
YAPILIŞI:
Eğer kebabımıza bir servis tabağı hazırlayacaksak önce derin, küçük bir tencereye ay çiçek yağını tencerenin yarısına kadar dolduralım. İyice kızdıktan sonra lavaşımızı içine koyalım ve kepçenin tersi ile şekil vererek kızartmaya çalışalım. Kızaran lavaşımızı peçetenin üzerine koyarak süzmeye bırakalım. Servis kaselerimiz hazır olduğuna göre şimdi kebabımızı pişirmeye başlayabiliriz:)
İlk önce etlerimizi pişirme tavamıza alalım.Suyunu çekene dek kendi halinde pişirmeye bırakalım. Suyunu çekince tuzunu ve baharatlarını ekleyelim. Kremamızı boşaltalım ve karıştıralım. Etlerimiz krema ile yumuşayıncaya dek ara sıra karıştırarak pişmeye bırakalım. Etlerimiz pişerken biz patateslerimizi hazırlayalım. Patateslerimizi yıkayalım ve soyalım. Kibrit kalınlığında keselim ya da rendeleyelim. Tavaya ay çiçek yağımızı koyup kızdıralım ve ince kestiğimiz patateslerimizi fazla gevretmeden kızartalım. Diğer yandan domateslerimizi rendeleyelim ve bir tavaya bir yemek kaşığı kadar yağ koyup domatesleri de üzerine ekleyelim. Ve sosumuzu pişmeye bırakalım. Bir kaseye yoğurdumuzu , tuzumuzu koyup sarmısağımızı da rendeleyip yoğurtlu sosumuzu da hazır edelim. Kızarttığımız patatesleri servis tabağımıza alalım. Onun üzerine yoğurdumuzu dökelim. Etlerimizi de ekleyip en som domates sosumuzu gezdirelim. Sıcakken servis edelim. Afiyet olsun...
Harika bir sunum ama lavaş çok yağ çekmiyor mu?.. Ellerine emeklerine sağlık süper.. tarife bayıldım..
YanıtlaSilEllerinize sağlık bayıldım tarifinize:)Sunum da şahane olmuş..Sevgilerimle..
YanıtlaSiltarıfler paylastıkca gelısıyor yenı tarıfler cıkıyor bızımde ufkumuz gelısıyor bu tarıfte tam davet yemeğıne uygun olmus ellerıne sağlık
YanıtlaSilCanim nefis gozukuyor. Tam bizlik olmus. Eline emegine saglik. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSilSunumunuza bayıldım,en sevdiğim lezzet ..Her öğün yiyebilirim..
YanıtlaSilBenim de ne zamandır aklımda olan bir tarif bir türlü yapmak nasip olmadı canımm eline sağlık harika güzel görünüyor lavaş kase de sunumda on numara afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilçokk ama çokk güzell olmuş elinize sağlıkkk
sevgilerimlee
Ellerine sağlık lavaşlarla sunumun daha güzel olmuş sevgiler...Arkadaşım acaba bu Facebook beğen sayfasını boğumda nasıl çıkarabiliyorum bana açıklayabilirmisin acaba?
YanıtlaSilCanım söylenmesi gerekenleri tüm yorum arkadaşlar söylemiş. hepsine katılıyorum Ellerine sağlık
YanıtlaSilzahmetli gözüküyor ama eminim lezzetine değer.....sevgiler....
YanıtlaSilTam benlik bir tarif.
YanıtlaSilGörüntü de enfes
Ellerine sağlık
Sevgiler
harika bir sunum ve çok güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.arada yaptığımız ve bayılarak yediğimiz bir lezzet.senin ki nefis olmuş belli.
YanıtlaSilCanım bodrum kebabın harika görünüyor çanaklarla sunumda bir başka anlam kazandırmış Ellerine sağlık.
YanıtlaSilLavasi kizartmasak daha mi iyi olur ne ?
YanıtlaSil