OSMANLI PİLAVI



Ben diyeyim Osmanlı pilavı siz deyin paşa pilavı , sebze pilavı...Ne denilirse denilsin başlı başına bir ana yemek olan bu pilav her adıyla kendini andırtacak bir pilav :) Yanına bir ayran ve salata oldu size süper bir menü .. Hem sebze yemeği hem et.. Misafir gelecekse şöyle masaya koydunuz mu iş bitti .Sofrada  görünümüyle de tadıyla da oluveriyor baş tacı... Normalde pilavı fazla yemeklerin yanında aramam. Ee bir de bunda birazcık zararlı olmasının da etkisi var :(  Yediğimiz , içtiğimiz her şey zararlı olmuş neredeyse :) Napalım  canıım  ara sıra pilavı bu şekilde tüketmenin kimseye zararı olmaz ;) 




MALZEMELER
  • 2 Su bardağı pilavlık pirinç
  • 2-3 Adet orta boy havuç
  • 250 gr kadar bezelye
  • 500 gr Dana kuşbaşı
  • 1 Çorba kaşığı tereyağ
  • 4 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı Su
  • Tuz Karabiber

YAPILIŞI

Etlerimizi kavuracağımız tavamıza alalım. Suyunu çekinceye kadar kavuralım. Suyunu çektikten sonra bir çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim, pişmesini bekleyelim. Piştikten sonra tuzu ve kara biberini ekleyelim. Etimiz hazır :) Şimdi pilavımızı hazırlayalım. Pilavımız için önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi tavamıza alalım. Üzerine bir çorba kaçığı ve bir çorba kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım. Kristalize olmaya başlayınca iki bardak suyumuzu ve tuzumuzu ilave ederek pişmeye bırakalım. Pilavımız demlenirken, biz ayrı ayrı tavalarda havuç ve bezelyeleri birer çorba kaşığı zeytin yağı ile soteleyelim. Demlenen pilavımızı iki ölçüye bölelim. Bir ölçüsünü bezelyeyle karıştıralım bir ölçüsünü de ayrı tabaklarda havuçla karıştıralım. Derin bir kaseyi peçeteyle hafif yağlayalım. Kasemizin en altına sıkı olacak şekilde etlerimizi döşeyelim. Üzerinde havuçlu pilavımızı döşeyelim. En üste de bezelyeli pilavımızı döşeyelim. Servis tabağımıza ters çevirelim. Pilavımız ziyafet için hazır :) Afiyet olsun...




19 yorum:

  1. Nefis bir pilav olmuş,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. HARİKA OLMUŞ SEBZE-ET BİR ARADA OLSA DA YESEK ELLERİNE SAĞLIK :))))))))

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,sofrada harika bir görüntü,selamlar:)

    YanıtlaSil
  4. Nefis harika güzel olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  5. İsmi ne olursa olsun :) tadının bir harika olduğuna eminim, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor çok güzel canım ellerine sağlık.
    afiyetle..
    mutlu akşamlar..

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik. Gorsellik muhteşem, tadı da oyledir eminim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize saglik. Gorsellik muhteşem, tadı da oyledir eminim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ooh protein,karbonhidrat,sebze,görsellik,lezzet =ŞAHANE

    YanıtlaSil
  10. Nefis bir pilav, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  11. Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler.. Kaliteli paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor. Tam benlik.En kısa zamanda denemem gerek.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. gercektengörüntü muhteşem bıde yanımda olsaaa

    YanıtlaSil
  14. Süper bir sunum, bence krallara layık derler böylesine. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. offff.bu nasıl güzel bir görüntü canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık canım nefisss bir görüntü…
    Afiyetler olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. adı her ne olursa olsun görüntü şahane,lezzetine zaten diyecek yok.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Renk cümbüşü şeklinde nefis görünüyor. İşte başlı başına bir öğün yemek yanında salata ile süper. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil