İÇ PİLAVLI KÖFTE



İç pilavı ve köfte ikisi bir arada:) Değişikliklerden hoşlananlar için ve köfte pilav sevenler için güzel bir seçenek:) Ramazan ayında da özelliklede misafirlerinizi ağırlamak için güzel bir fikir olabilir belki. Benim çok hoşuma gitti bu tarif ve beğenilen ve sık yapılacaklar listesine eklendi ilk denemede:) Size de tavsiye edebilirim. Birde köfteyi dağılmaması için silikon ya da teflon bir kaba yerleştirirseniz sunum daha muhteşem olacaktır. Benim ki biraz dağıldı fotorafınıda tam çekemeden bitti zaten:) Bende tabağımdakinin fotorafını çekmek zorunda kaldım. Şimdiden afiyet olsun.


MALZEMELER


KÖFTESİ İÇİN


400 gr. kıyma
1 soğan
1 yumurta
Tuz, karabiber

İÇ PİLAVI İÇİN

2 su b. pirinç
1 soğan
1 çorba k. dolmalık fıstık
2 çorba k. kuş üzümü
1 çay b. bezelye
1 tutam dere otu
Tuz, karabiber
Yeni bahar
Sıvıyağ
Su

YAPILIŞI

Pilavı için tencereye 1 adet soğanı ve dolmalık fıstığı alıp kavuralım. Kavurduktan sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edelim. Kuş üzümünü de ilave edip birlikte kavuralım. Kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edip pilavı pişirelim. Pilav piştikten sonra üzerine 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edelim.Üzerine dereotu, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edelim.

Köftesi için ise karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğanı ve 1 adet yumurtayı yoğuralım. Köftenin yarısından fazlasını kek kalıbına dalyan köfte yapar gibi yayalım. İçine iç pilavı dolduralım. Kalan köfteyi kek kalıbının üzerine
kapak yapıp kapatalım. Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirelim. İsterseniz üzerine domates sosu ya da arzu ettiğiniz bir sos gezdirebilirsiniz. Hayırlı iftarlar;)

7 yorum:

sukran dedi ki...

semacım,yine harika bir tarif vermişsin canım,ellerine,emeğine sağlık.ilk fırsatta deneyeceğim,kolay gelsin..

banu kırmızıgül dedi ki...

canım nasıl lezzetlı gonunuyor ellerıne saglık hayırlı ramazanlar..

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık müthiş görünüyor..

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis ve değişik bir sunum olmuş..Ellerine sağlık ve afiyetler olsun..


Sevgiler..

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis görünüyor.Farklı lezzetler arayanlar için ideal bir tarif...


sevgiler...

Jasminskager dedi ki...

Harika olmus ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

Çok değişik ve hoş bir sunum olmuş. Köfte ve pilava bayılırım. İkisi bir arada oldukça güzel olmuştur. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle TAZENANE

Yorum Gönder