GÜNEŞ GİBİ YUMURTALI SOSİS, DİLİM SARIMSAKLI EKMEK VE İYİ HAFTA SONLARI:)



Sosisli yumurtanın değişik bir hali:) Ben bu halini güneşe benzettim ve görüntüsü çok hoşuma gitti. Bu görüntüyle kahvaltı sofralarınızda misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtabilirsiniz;) Bu tarimi 34.pdçse ev sahibesi arkadaşım zehraya yolluyorum:)

MALZEMELER:

KİŞİ SAYISINA GÖRE:

2 Yumurta
2 Uzun sosis
Sıvı yağ
Tuz, arzu edilen baharat
Kürdan

YAPILIŞI: Sosimizin üzerinden kopmayacak şekilde çentikler atalım. Koparsa da telaşlanmayın kürdanla tutturabilirsiniz. Sonra sosisimizin iki ucunu kürdanla birleştirelim ve svıyağda kızartalım. Sonra da ortasına yumurtamızı kıralım ve arzu ettiğimiz baharatları serpelim. Güneşimiz yenmeye hazır:)







Sarımsaklı ekmeğimin daha önce de tarifini vermiştim. Tek farkı ise bu sefer baget ekmekle değilde bayatlayan ekmeğimle yapmış olmam. Böylece bayatlayan ekmeklerimi değerlendirmiş oldum. Haftasonu kahvaltısı için bir fikir olabilir belki:) Herkese mutlu, huzurlu hafsonu diliyorum..
sevgilerimle..

11 yorum:

yeşim dedi ki...

sosislere bayıldım hayatım ellerine sağlık çok hoş bir sunum olmuş.hafta sonu kızım için yapıcam.sosise bayılır...eline yüreğine sağlık...

kelebeklisaniyeler dedi ki...

sosisler harika olmus,çok iyi fikir,sevgiler..

Yeni adresim http://www.kelebeklisaniyeler.com/

emine dedi ki...

canım bayıldım ya harika bir görüntü eline sağlık yarın pazar kahvaltısına yapmayı düşünoyrum inşallah becerebilirim sevgiler

Adsız dedi ki...

eline emeğine sağlık canım

çok tşk ederim tarifin bolguma ayrı bir renk ve lezzet kattı tekrar beklerim beni yalnız bırakmayın hoşça kalın sevgilerimle..

Saliha dedi ki...

ay cok guzel bır sunum nıye benım aklıma gelmedı ya:S
ellerıne saglık ıyıkı paylaştın bızımlee...

TuruncuTatlar dedi ki...

beğendiğinize çok sevindim.hepinize çok teşekkür ederim:)

made in funda dedi ki...

çok değişik çok süper bir sunum.ellerine sağlık canım..

Lezzet Gemisi dedi ki...

süper bir alternatif. harikasın canım. pazar kahvaltısına mutlaka yapıcam. ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

MERHABA Canımcım;
34. Ev sahibemiz olan ZEHRA (fzehra.blogcu.com) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ.
BU ARADA benim sitemdede bundan sonra porselen demlikte yayınlanmış tüm tarifleri bulabileceksin seninkide bunlar arasında yer aldı bile tşk ederim iyi haftalar http://birdemliksohbet.com

aşevi dedi ki...

sosislerin sunumu cok güzel ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık harika olmuş http://leziznimetler.blogcu.com/

Yorum Gönder