BAHAR BÖREĞİ



İstenmeden verilen bir aradan sonra tekrar merhaba:) İstenmeyen ara dedim çünkü neredeyse iki hafta hastalıkla uğraştık. Babamız hasta olunca hepimiz hastalandık. Eve mikrop girmiye görsü kurtulana aşk olsun. Biz neyse de minik kızım hasta olunca daha kötü oldu. Gece gündüz tadımız, uykumuz yoktu. Ateşimiz bir iniyo bir çıkıyordu. Çok şükür şimdi atlattı iyi. O iyi olunca zaten bizde iyi oluyoruz. Havalara dikkat etmek lazım. Tam hasta olma mevsimi. Ama yine de bir taraftan da insanın içi artık baharı görmek ve yaşamak için isyan ediyor. Bugün okula giderken farkettim bademler çiçek açmış. Bu da demek oluyor ki bahar geliyor. Artık doğa da biz de canlanıcaz inşallah. Bu bahar kıpırtılarından dolayı olacak ki ren rek bir bahar böreği yapayım dedim:) Görüntüsüde tadı da süper. Birazcık uğraştırıyor ama değiyor doğrusu. Aslında çok sık yaptığım bir börektir. Ama bu zamana kadar baktım ki bloğuma eklememişim. Hemen yapayım ekleyim dedim. Dilerim sizlerinde hoşunuza gider:)

MALZEMELER:

4 Yufka
1 Yumurta
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağından az eksik sıvı yağ

İÇİ İÇİN:


1.HAVUÇLU İÇ:

4-5 Orta boy havuç
Çeyrek kalıp kadar beyaz peynir
Tuz,karabiber,nane
1 Çorba kaşığı sıvı yağ



2.ISPANAKLI İÇ:


Yarım kilodan az ıspanak
1 Orta boy soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

3. PATATESLİ İÇ:
2-3 Orta boy patates
Tuz, kara biber, nane
1 Çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

















Önce içlerimizi hazırlayalım. Çünkü gerisi kolay iş içleri hazırlamakta bitiyor:) Önce patatesleri haşlayalım, havuçları rendeleyelim. Rendelediğimiz havuçları tavada soteleyelim. Üzerine peynirimizi rendeleyelim. Baharatlarını ekleyelim. Diğer içimiz için haşladığımız patatesleri yağda kavuralım. Bharatlarını ekleyelim. Ispanaklı içimiz içinse ıspanaklarımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım ve soğanla kavuralım. İçlerimiz hazır olduktan sonra ilk yufkamızı temiz zeminimize serelim. Üzerine yağ ve sütle hazırladığımız karışımımızı sürelim. Kenarlarını içe doğru katlayalım. İç malzememizi koyalım ve rulo yapıp saralım. Aynı şekilde üç içimizle yufkalarımızı saralım. Bu şekilde üç tane rulomuz olacak. Sonra dördüncü yufkamızıda serelim, üzerine karışımımızı sürelim. Kenarlarını içe doğru katlayalım yine. Yufkamızın üzerine yaptığımız üç ruloyu piramit şeklinde yerleştirelim ve onuda rulo yapalım. Yağlanmış tepsimize eğer sığmazsa ortadan ikiye bölerek koyalım. Üzerine çırptığımız yumurtamızı sürelim.. Susamımızı serpelim. Isınmış fırın da 180 derecede pişirelim. İsterseniz hazırlayıp buzluğa da koyabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurtayı sürüp direk fırına verebilirsiniz. Piştikten sonra biraz soğuyunca çok kalın olmayacak şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz.. Afiyet olsun...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN MALUM KIŞ MUTLAKA HASTA OLUYORUZ İSTEMEDENDE OLSA...
BÖREK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK....

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Geçmiş olsun. Bizler neyse de minikler hasta olmasın. Börek nefiss. Hafta sonu deneyeceğim. Sevgiler...

Doyumluk.... dedi ki...

harika görünüyor eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Nefis bir görüntü, ellerine saglik. Sevgiler.

aysun dedi ki...

Tarifinizi denedim ve çok beğendim. Tabi ben, damak zevkime göre başka iç malzemeleri kullandım. Teşekkürler paylaştığınız için.

Yorum Gönder