KUDRETULLAH



Süper bir pasta...Bence hemen denemelisiniz. Özel günlerde, sevdiklerinize süper bir süpriz olabilir;) El emeği göz nuru daha ne olsun bundan güzel hediye mi olur:))

MALZEMELER:

KAREMELİ İÇİN:

Yarım su bardağından fazla toz şeker

KREMASI İÇİN:
4 Yumurta
2.5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya
Limon kabuğu rendesi

KEKİ İÇİN:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı un
3 Yemek kaşığı kakao
Yarımşar su bardağı sıvı yağ ve süt
Birer paket vanilya ve kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:
Önce karameli teflon bir tavada eritelim rengi değişince kek için kullanacağımız kalıbın altına dökelim. Kalıbımız kelepçeli kalıp ya da borcam tarzı olmasın. Mümkünse tabanı teflon olan bir kalıp kullanalım. Daha sonra süte kreması için olan tüm malzemeleri katalım mikserle sadece karişana kadar çırpalım. Sonra da bunu karemelin üzerine dökelim. Keki içinse önce yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Ardından önce sıvı malzemelerimizi sonra da katı malzemelerimizi ekleyip biraz daha çırpalım. Kekimizi kremamızın üzerine dökelim. Yani kalıbımızda karamel + krema +kek olacak. En son kek hamurumuzu döktüğümüzde hamur ve krema hepsi karışyor gibi gözükse de telaşlanmayın pişince mucuzevi bir şekilde ayrılıyorlar;) Pastamızı benmari usulu yani içi su dolu fırına dayanıklı bir kaba oturtarak 170 derecede ısınmış fırında kontrol ederek pişirelim. Pişen pastamızı oda sıcaklığına gelince dolapa koyup bir gece bekletelim. Benim gibi çok bekletmeyin biraz sulanıyor gibi oluyor:) Ertesi gün kenarlarından bıçakla hava aldırıp servis tabağımıza ters çevirelim. Görüntü muhteşem:) Eğer kalıptan çıkmazsa birazcık altını ocakta ısıtıp ters çevirebilirsiniz. Afiyet olsun sevgilerle...


10 yorum:

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

çok değişik ve güzel birşey olmuş ellerine sağlık canım sevgiler.

Unknown dedi ki...

HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK....

akasyakokusu dedi ki...

Adıyla sanıyla harika bir tarif Sema'cım...
İki gündür aklımdasın bloglistelerde gördükçe gününe yetişeyim diyordum..
Neyse yazdık bakalım Konya-Afyon-Burdur nereye çıkar tayin..Mayıs 15.de belli oluyor bellimi olur bir dahaki güne sendeyim:))))

made in funda dedi ki...

SÜPER ÖTESİ BİR PASTA OLMUŞ.EN KISA ZAMNDA DENEYECEĞİM..ELİNE SAĞLIK..

sukran dedi ki...

semacım,çok değişik ve tadıda çok güzel bir pastaya benziyor.görünce,tarifini çabuk yazar inş.dedim;)hemen denemek istiyorum ama benim kalıbım silikon kalıplardan,hiç denedinmi silikon kalıpla?aceba güzel sonuç verirmi?ellerine sağlık canım,sayende yeni ve güzel bir tarifle tanıştık.foruma çok sık girmiyorsun?

Adsız dedi ki...

Fırında benmari usulü nasıl pişireceğiz o biraz zor gibi geldi bana. Fırına dayanıklı büyük bir kap lazım. Borcamı suyla doldurup fırına koysak üzerine de keki atsak nasıl olur suyu az mı gelir ki.

TuruncuTatlar dedi ki...

küçük bir tepsiniz varsa firın tepsisi alimunyum tepsi falan onlarda da olur.borcamda da olur suyu azalırsa kaynanış su eklersiniz;)

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık çok nefis bir pasta olmuşşş

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ellerinize sağlık...sizin tarifinizle bende yaptım ve sayfamda isminizden bahsettim....sevgiler

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

tarifiniz kullandım ve isminizi sitemde yayınladım....www.akdenizkizi.blogspot.com...

Yorum Gönder