SADRAZAM LOKUMU


Yumuşak mı yumuşak enfes mi enfes denemeyen tatmayan arkadaşlarıma öneririm;)) Benim çok hoşuma gitti bu sadrazam lokumu. Tarifi keşfeder etmez bir kaç kez yaptım. Yiyen herkesin de hoşuna gitti ve en çok beğenilenlerde yerini aldı;))

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

4 Yumurta
4 Yemek kaşığı un
4 Yemek kaşığı şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN:


2.5 Su bardağı süt
7 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı margarin(şart değil)

SOSU İÇİN:
3 Su bardağı ılık süt
1 Büyük kase hindistan cevizi

YAPILIŞI:


Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Sarılarını şekerler iyice eriyene kadar çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayıda eleyerek ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Diğer yandan yumurta beyazlarını da bir çimdik tuzla iyice kabarana dek çırpalım ve yumurta sarılarına ekleyelim. Tekrar bu karışımımızıda çırpalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kek harcımızı dökelim. 180 derecede kontrol ederek pişirelim. Kekimiz pişerken biz kremayı hazırlayalım. Bunun için sütü, unu, şekeri bir tencereye alıp muhallabi kıvamında pişirelim. Piştikten sonra içine vanilyamızı ve yağımızı ekleyip sıcağı ile karıştıralım. Kremamızı soğumaya bırakalım. Pişen kekimizi fırondan çıkartınca rulo yaparak katlayalım ve üzerine nemli bez örtelim. Bu lokumlarımızın kırılmadan kolayca şekil almasını sağlayacak. Soğuyan kekimizi yağlı kağıttan sıyıralım ve açalım. Kekimizi enine sekiz parçaya bölün sonrada böldüğünüz her parçayı ortadan ikiye bölün. Yani toplam 16 tane lokumumuz olacak. Böldüğümüz kekin içine soğuyan kremayı sürüp rulo şeklinde kırmadan saralım. Lokumumuzu önce ılık süte sonra da hindistan cevizine bulayıp buz dolabında dinlendirelim. Lokumlarımız hazır afiyet olsun:))

NOT:
1.Kek hamuruna kakao da ekleyip esmer lokumlar yapabilirsiniz:))
2.Kremayı sürüp içine muz, çilek vs meyveler koyupta sarabilirsiniz güzel oluyor;)
3. Buz dolabında bir gece bekletirseniz daha süper oluyor;)

8 yorum:

Hatice dedi ki...

Semacığım ellerine sağlık, nefis görünüyor, ben de ne zamandır denemek istiyordum, öyle güzel anlatmışsınki, artık listenin başına almak gerekiyor:)
sevgiler...

Yaren dedi ki...

Cok harika bir tarif.Not aldim mutlaka denemek isterim.Ellerine saglik.Sevgiyle kal.

esma dedi ki...

merhaba,
kek hamuru pandispanya gibi hafif mi oluyor? ayrıca kaç dk pişmesi yeterli olur

Unknown dedi ki...

SENELER ÖNCE YEDİĞİM VE DENEDİĞİMDE DENK DÜŞEREMEİDĞİM YAPMAYAI BECEREMEDİĞİM SADRAZAM LOKUMU:) AMA ENFES BİR TATTI:)İNŞALLAH EN KISA ZAMNDA TEKRAR DENİYECEĞİM HALA TARİFİNİ SAKLARIM GÜN GELİP SENİ TEKRAR YAPICAM DİYE HIRS YAPMISTIM KENDİME:)
ELLERİNE SAĞLIK CANIM AFİYET OLSUN SİZLERE...

made in funda dedi ki...

bende en kısa zamanda denemeliyim....nefis olmuş canım.ellerine sağlık..

TuruncuTatlar dedi ki...

bu değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar iyi ki varsınız.esmacım aynı pandispanya keki gibi yani aslen pandispanya keki:)çok hafif oluyor ve kabarmıyor çok çabuk pişebiliyor kontrol etmek gerekiyor 15 dakikaya varmadan pişiyor canım

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımmm nefis gözüküyorr bayılıyorum böyle lezzetlere ellerine sağlık canım sevgiyle kal:)

yeşim dedi ki...

çok güzel olmuş canım eline yüreğine sağlık...sevgiler...

Yorum Gönder