Tarifin ismini okuyunca eminim ya gülmüşsünüzdür ya da 'aaa bu da ne Sema ne kadar ayıp, ilginç, garip..' diye söylenmişsinizdir:)) Tarifi bilen arkadaşlarım yadırgamamışlardır ama bilmeyen arkadaşlarım beni ayıplamasınlar:)) Çünkü bu tarifin adını ben koymadım ve niye böyle bir ad konulmuş bilmiyorum. Ama büyük bir olasılık şeklinden adını almış olmalı ki bu şekilde bu ismi hakkediyor doğrusu:) Neyse ben daha fazla yorum yapmayayım en iyisi yapınca kararı siz verin;)
Bu tatlıyı küçükken annemin komşusu çok yapardı ve çocuk olduğumuzdan mıdır bilemem çok hoşumuza giderdi. Geçenlerde günüme değişik ne yapsam diye düşünürken aklıma geldi. Günümde de tahmin edersiniz ki baya bir espiri konusu oldu:)) Siz de arkadaşlarınıza süpriz niyetine , şaka niyetine bu tatlıyı yapabilirsiniz. Çocuklarımız içinde aslında besleyici bir tatlı özellikle de taze portakal suyuyla yapılırsa. Tabi isterseniz hazır meyve sularıylada yapılabilir. Şimdiden afiyet olsun..
MALZEMELER:
1 Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 Su bardağı irmik
3 Su bardağı şeker
1 Portakal kabuğu rendesi
4 Su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1 Küçük kase tane fındık
Tarçın
YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve muhallebi pişirir gibi pişirelim. Piştikten sonra içini sudan geçirdiğimiz (kolay çıkması için) Türk kahvesi fincanlarının içine koyalım. Buz dolabında 1-2 saat soğutalım. Soğuyan fincanlarımızı servis tabağımıza ters çevirelim (kolayca çıkıyor). Üzerine tarçın serpip fındık yerleştirelim. Soğukken servis edelim. Afiyet olsun;)
31 yorum:
Dana önce duymuştum ama hiç görmemiştim şimdi görünce bayıldım ..
ellerine sağlık şimdi ben buna nefis görünüyor desem sapık gibi bi şey sanırsınız
güzel desem
ee yine
hoşşş desem
bak ama nasıl dile getireceği bilemedim yaa
ne desem ki acep :))
Neyse ellerine sağlık
gerçekten ismi okuyunca çok güldüm....çok güzel bir görüntü...kesin bunlarda erkeklerin işidir..çünkü böyle tatlılara kadın isimleri koymayı çok seviyorlar....dilber dudağı gibi....ellerine sağlık tatlım.....
Tatlım ismi okuyunca gülümsememek elde degilki, görüntüyü görünce ismi veren dogru demiş.canım ellerine saglık. sevgiler.
Ben gülen kesimdenim aslında duyduğum bir tatlı ama hiç yemedim ama kaç kere duyarsam duyayım güleceğim eminim. Ellerine sağlık..
bu güzel tarifin için ellerine sağlık arkadaşım, fakat çok enteresan bir ismi var sevgiyle kal.
Canim ellerine saglik nefis görünüyor
taş gibiler :)))))
eline sağlık Sema :)
Okurken sok oldum zaten. Dedim bu ne diyoooo:)) Fotografi gorunce de baya bi guldum.
çok degişik daha önce hiç görmemıştım canım sevgiler..
Merhaba. İsmini duymuştum ama yemek ya da tarifi denemek kısmet olmadı, şeklini de ilk defa sizde gördüm, hakkını vermişsiniz:)) Bu da muzur isimli lezzetlerimizden biri, vezir parmağı, hanım göbeği, vb. gibi. Malzemelere bakınca nefis olduğu anlaşılıyor, görüntü süper zaten. Afiyetler olsun. Sevgiler.
İlk kez duyuyorum bu tatlıyı. Değişik bir tarif. Ellerine sağlık
tarif tanıdık geldi ama isim ve görüntü süper ilk kez duydum ellerine sağlık
Bugün ellerini semaya gönlünü Mevlaya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.
Ne güzel isim gerçekten.
Cok lezzetli görünüyor,bu tarifi not aldim mutlaka denemek isterim.Önce elma sandim ama irmikli olunca cok degisik geldi bana.Ama sanirim ismini degistiririm:)))Ellerine saglik,sevgiyle kal.
Canım tariflerin çok güzel ellerine sağlık.Fakat açık yürekli olmam gerekirse tatlının ismi bana itici geldi.Bu tür isimler genelde kadınları basitleştirmek için kullanılmış bu yüzden bu ismi ilk koyanlara çok kızıyorum.
Neyse canım ellerine sağlık...
bende daha önce genç kız memesi diye duymuş olama rağmen okuyunca yinede şaşırdım.
görüntü beni ye diyo muhakkak dniyeceğim
ellerine sağlık
yaptım ama tarife göre 3 bardak şeker çok çokkk fazla geldi hatta ben 2.5 koymuştum yaparken dikkat çok güzel değil tadı maglesef
ellerinize sağlık...sayfalarınızı inceledim ve çok beğendim.....izlemeye alıyorum...sevgiler
Arkadaşlar bu tatlıya daha uygun bir isim bulmak zor birşey değil zaten her ortamda da böyle uygunsuz bir ismi zikretmek de uygun olmaz, bence en iyisi kalıp için küp şeklini veya başka bir kalıp şekli kullanmak daha uygun olur ben "Portakalli irmik Tatlısı" ismini seçtim ama kalıp şekline göre sizde uygun bir isim bulabilirsiniz...
Tatlının ismi beni güldürdü ya :) Ellerine sağlık..Blogunu gezdim çok beğendim..
Sevgilerimle
Yasemin
http://yasemininmutfagindan.blogspot.com/
tipe bak ya :)
Başlığı görüce geldim :D erkeklerin farkı :D ama çok hoş çok güzel
fap fap fap fap
ömrümün 3/1 ini yollarda geçirdim hiç böyle hostes memesi görmedim ya :D
Tarif pratik ve lezzetli görünse de, ismini başka takdim etsem daha iyi olacak sanırım:)
öndeki fincan daha topluymuş herhalde. çok pratik güzel bir tatlı..
Komik isim ;)
nasıl bir tatlıymış bu .. tadından yenmez :=-)
Neden böyle isimler koyarlar anlamam ki...Sonuçda yemek gıda bunlar. Pek tasvip etmediğim birşey...Ama tatlılar çok lezzetli gözüküyor.. Yapmayı düşünüyorum Ve tatlının ismini değiştirmeyi:))))
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
Nasıl bir isimdir bu böyle :) Hostes gördükte aklıma gelir gülerimde, gülerim :)
Yorum Gönder