TAVUKLU DÜRÜM BÖREK ve DUYGULARIMIZI KONTROL ETMEK




Bir duygu ekersin , bir düşünce biçersin,
Bir düşünce ekersin, bir davranış biçersin,
Bir davranış ekersin , bir  alışkanlık biçersin
Bir alışkanlık ekersin, bir karekter  biçersin
Bir karekter ekersin, BİR KADER BİÇERSİN..

Demiş  İslam Filozofu ünlü Gazali Hazretleri. O ve onun gibi büyüklerimiz  önceden öğrenmişler, fark etmişler, hissetmişler,  ve tespit etmişler ki  biz insanlar duygularımızla hareket ediyoruz. Hala bizler bu zamanda o kadar yoğun, o kadar fazla, o kadar karışık duygular içinde oluyoruz ki onları birbirinden ayıramıyoruz ve onlarla hareket ettiğimizin farkında  bile değiliz.... Kin , nefret, öfke, saldırganlık, engellenme duygusu, reddedilme duygusu, değersizlik duygusu... liste uzar gider. Olayları yaşadığımızda duygumuza bakmıyoruz hemen içimizden gelen sesle hızlıca düşünüyoruz ve davranışa başlıyoruz. Sonuç ne olursa olsun yaptığımız her eylemde, düşündüğümüz her düşüncede önce ne hissettiğimizi  farketmemiz gerekiyor. O an ne yaşadığımızı hissedersek duygumuzu kontrol edebilirsek  düşüneceğimiz düşünceyi ve davranışı seçebilme şansımız oluyor ve yaptığımız eylemin sonucu bize pozitif olarak geri dönüyor. Duygularımıza hükmedebilirsek depresyonda kalmıyor, karamsarlıkta kalmıyor.. Kendimize daha çok dönüyoruz ,kendimizi daha çok seviyoruz, kendimizle kalmaktan kaçmıyoruz. Kendinizi sevin, değer verin ve her şeyden önemlisi yaşadığınız her şey için kendinizi bol bol affedin:)) Bu size öz güven, öz saygı ve mutluluk olarak geri dönecek.... Kendinizle ve sevgiyle mutlu hafta sonları diliyorum .:))  Hafta sonu için böreği denemek isterseniz farklı bir sunum olsun derseniz denemenizi öneririm;)

MALZEMELER:

1 Yumurta sarısı
2 Yufka
2 Tavuk göğsü
1 Küçük kavanoz garnitür
100 gr margarin
Tuz, pul biber




YAPILIŞI:

Önce margarinimizi eritelim. Diğer taraftan tavuk göğüslerimizi haşlanmaya bırakalım.  Yağımız eriyince yağlı kağıt serilmiş tepsimize ilk yufkamızı serelim ve üzerini fırçayla yağlayalım. Dışa sarkan yufkaları da içe alalım ve kenarları da yağlayalım. İkinci yufkamızı da bu şekilde yağlayalım ve yine kenarları içe alalım .Tepsimizi 180 derecede pişirelim. Bu arada haşlanan tavuklarımızı didikleyelim. Aldığımız garnitürle karıştıralım. Baharatlarını ekleyelim. İsterseniz bu karışımı biraz yağda soğanla soteleyebilirsiniz. Üzeri hafifçe kızaran yufkalarımızı  fırından çıkartalım.  İlk sıcaklığı çıkınca biraz sıcak olan tavuk göğüslerimizi haşladığımız suyla üzerini ıslatalım. Suyunu çekince harcımızı yufkamıza koyalım ve rulo şeklinde saralım. Yumuşayan yufka hemen sarılıyor. Tekrar üstüne çırptığımız yumurta sarısını sürelim ve kızarıncaya kadar 180 derecede tekrar pişirelim. Sıcakken dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun..


8 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Nefis bir börek, ellerinie sağlık.
Sevgilerimle....

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok çıtır görünüyor ellerinize sağlık
sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

böreğiniz o kadar doyurucu görünüyor ki beğenmemek elde değil..
ellerinize sağlık..
sevgiler..

tatlı sefam dedi ki...

elınıze sağlık değısık bır borek deneyeceğım

Disalce dedi ki...

genelde erkekler duygularını çok güzel kamufle ediyorlar....özellikle eşime çoğu kez duygusuzsun derim..bence insanlar duygularını yaşamalı ve karşıdaki insanada bunu azda olsa hissettirmeli...

ellerine sağlık..börek harika görünüyor...

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor. Bloğunu yeni keşfettim. İzlemeye aldım. Banada beklerim. Sevgilerimle,

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

hemşerim eline sağlık.
yiyenlere şifa olsun:)

Unknown dedi ki...

Merhaba blogunuzu çok beğendim ve hemen izlemeye aldım.Tarif çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.Bende sizi bloguma bekliyorum umarım bize katılırsınız sevgiler:))

Yorum Gönder