KALP ÇÖREK


Herkese hayırlı günler diliyorum. Dilerim keyifler yerindedir :)  Ramazan ayını  ağız tadında , gönül tadında geçiriyorsunuzdur ;) Bu gün sizlerle  yapımı kolay ve eğlenceli, görüntüsüyle sevdiklerimizi mutlu edebileceğimiz, tadıyla da nefis bir tarifi paylaşmak istiyorum;) Aynı zamanda bir güzel yanı da bu hamuru hem tatlı hamur işleriniz de hemde tuzlu  hamur işlerinde kullanabilirsiniz;)  Sadece içine ne koyacağınıza karar verin yeter :) Şu an sahur sofralarımız da da iyi gider. Ev halkını sahurda yaptığınız kalplerle mutlu edebilirsiniz. ;)   Aşağıda tarifimizin ayrıntılı resimlerini incelemeyi  günün iftar menüsüne de göz gezdirmeyi  unutmayın. :)   Allah oruçlarımızı ve dualarımızı kabul etmesi dileğiyle sevgiler..

MALZEMELER:

1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı ılıksu
1 Su bardağı ılık süt
2 Yumurta ( Birisinin sarısı üzerine)
1 Çorba kaşığı tuz
4-5 Çorba kaşığı toz şeker
1 Paket yaş maya
Aldığınca un

İÇİ İÇİN:

Bir kase tahin
Bir kase toz şeker

ÜZERİ İÇİN:
Bir yumurta sarısı


YAPILIŞI:

İlk önce genişçe bir  kaba bir miktar un koyalım. Göz kararı  2-3 su bardağı yeter.Sonra onun üzerine kıvamımız oluncaya dek tekrar un ekleyeceğiz. Mayayı unumuzun ortasına koyalım. Suyu ve sütü mayamızı eritecek şekilde yavaş yavaş ekleyelim. Bir taraftan da mayayıelimizde ezelim. Ardından mayamız eriyince şekeri, tuzu. yağı ve yumurtaları ekleyip elimizle güzelce karıştıralım. Tüm malzemeleri  birbirine karışınca azar azar unumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuruza unu ekleyelim. Hamurumuz hazır olunca onu en az bir yarım saat üzerine temiz bir mutfak bezi örterek mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamurumuzu önce tezgahımızda tekrar bir yoğuralım. Bunu yapmamızda ki amaç hamurun gazını almak. Böylece hamurumuzdan  tat ve  kıvam olarak daha iyi sonuç alıcaz.  Gazını aldığımız hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar alaım ve elimizle ya da küçük bir merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurumuza tahinimizi sürelim ve üzerine istediğiniz  miktarda şeker serpelim. Şimdi hamurumuzu rulo yapalım ve rulomuzu sonuna gelmeden ortadan ikiye keselim. Bu aşamada da ortada ikiye kestiğimiz hamurumuzu iki taraftan da içe doğru kalp şekli  vererek kıvıralım. İşte hepsi bu.  Kalplerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim. üzerine yumurta sarımızı sürelim ve 180 derecede pişirelim.   Bu hamuru   tuzlu tarifleriniz de de güvenle kullanabilirsiniz. ;)











TUZLULARINIZ  İÇİN:)





NOT: Bu ölçüden iki fırın tepsisi kadar çıkıyor  bilginize :) 



9 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,kalpler süper..Menünde harika..afiyetler olsun..

hülya dedi ki...

Harika olmuş ellerine sağlık.Tahin pekmezli mi yada içinde tarçın mı var .Rengi koyu geldi bana da ;)

SeneminYemekleri dedi ki...

Offf nasıl güzeldi hepsi cidden acıktım. Çöreğe bayıldım mutlaka yapacağım :))

keyiflisofram dedi ki...

Merhaba güzel ziyaretinizi iadeye geldim ,nefis bir çörekle karşılaştım ellerinize sağlık,sevgiler...

TuruncuTatlar dedi ki...

teşekkür ederim nursencim sevgiler..

TuruncuTatlar dedi ki...

teşekkür ederim hülyacım içindeki sadece tahin. Benim tahin kavrulmmuş tahin olduğu için sanırım koyu gözüküyor.sevgiler..

TuruncuTatlar dedi ki...

teşekkür ederim senemcim denemelisin bencede sevgiler..

birincisin dedi ki...

Ziyaretinize ve güzel sözlerinize teşekkür ediyorum.Bende sizin blogunuzu çok beğendim.Güzel paylaşımlarda bulunuruz inşallah.Selam ve sevgiler:)

lezzettabağı dedi ki...

Kalp çöreklerin görüntüsü muhteşem mutlaka deneyeceğim. iftar mönüsünü de güzel seçmişsiniz. elinize sağlık sevgiyle kalın..

Yorum Gönder