ANTALYA PİYAZI



Ben bir antalyalı olarak bu piyazın hastasıyım.Gerçekten karşı konulmaz bir lezzet.Denemeyenlere tavsiye edilir:)
MALZEMELER:
2-4 Kişilik için
2-4 Su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Bir büyük baş soğan
Bir tutam maydonoz
İki tane haşlanmış yumurta
2-3 Domates
Bir çay bardağı zeytinyağ
2 Yemek kaşığı kadar tahin
Bir limon

YAPILIŞI:

Fasulyeleri haşlıyoruz.İçine kuru soğan ,domatez, maydanoz ne isterseniz bir de haşlanmış yumurta doğruyoruz.Sonra tahin ,zeytinyağ ve limonla bir sos hazırlıyoruz. Sosu fasulyelerin üstüne döküp bir güzel karıştırıyoruz.İstediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

antalya piyazının özü sosudur. sosun tarifini vermediğiniz sürece yapılan şey antalya piyazı olmayacaktır. mümkünse sosun tarifini verirmisiniz

TuruncuTatlar dedi ki...

tabiki özü sosudur.burada belirttiğim gibi zeytinyağ tahin ve limonu karıştırıp sos yapıyoruz.

Adsız dedi ki...

bende antalyaliyim ve piyaz hastasiyimdir antalya piyazinda herkesin bilmedigi bir püf nokta vardir paylasmak istedim.haslanan fasulyeden 1 2 yemek kasigi ayrilip pürüzsüz hale gelene kadar ezilir icine sirke(mümkünse elma sirkesi)limon, zeytinyagi, tahin koyularak sosu hazirlanir malzemeye sonradan eklenir lokantada yediklerimizden farksizdir.tahinde kesinlikle beyaz tahin olmalidir.malzeme listenizde sirke göremedim belki sevmeyen vardir ama piyaz sirkesiz olmuyor bence.ay canimda cekti simdi.sevgiler.

TuruncuTatlar dedi ki...

PAYLAŞIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM EN KISA SÜREDE PİYAZ YAPTIĞIMDA DENİYCEM HEMEN TARİFİNİZİ SİRKEDE OLABİLİR TABİ AMA BNE BİR TÜRLÜ SEVEMEDİM PİYAZ DA SİRKEYİ ARZU EDEN EKLEYEBİLİR TABİ ÇOK TEŞEKKÜRLER HER ZAMAN BEKLERİM SEVGİLERİMLE..

kaan dedi ki...

çok güzelde bu sosun kıvama gelene kadar kaç dk karıştırıcaz

Yorum Gönder