BELLİRUYE
Bu tarif osmanlı mutfağından bir tatlıya ait.Yapılışı biraz zahmetli gibi gözüküyor ama değil.Tadı künefeye benziyor.Kadayıf sevenler için değişik bir seçenek;)
MALZEMELER
500gr kadayıf
200 gr tereyağ
50 gr pekmez
100 gr antep fıstığı
ŞERBETİ
250 gr tozşeker
250 ml su
bir iki damla limon
Önce yağı eritiyoruz. Tereyağ pekmez ile kadayıfı güzelce harmanlıyoruz.Tepsinin içini yağlayıp ince bir biçimde kadayıfın yarısını bastırarak yerleştiriyoruz.Ortasına fıstıkları koyuyoruz.Ben ceviz koydum.Kalan kadayıfla üstünü bastırarak kapatıyoruz.Üzerine ağır birşey koyarak kısık ateşte çevirerek pişiriyoruz.Biz teflon tavada üzerine tencere koyarak yaptık.Biz diyorum çünkü bu tatlı da benden çok eşimin emeği var:))Sonrada sıcakken sıcak şerbeti döküyoruz.Tatlımız servise hazır.
1 yorum:
Pek az bilinen özgün lezzetleri sitenizde bizlerle paylaştığınız için tebrikler. Tadını bilmeyenler için kendileri bu zahmete katlanmadan yemek istiyorlarsa Faruk güllüoğlu - istanbul tatlıcısında yenilmesi şiddetle tavsiye ettiğim, sıkıştırılmış fıstık bombardımanı misali leziz mi leziz fakat çok ağır tatlıdır. Ayrıca diğer tatlılar gibi değil dozajı az alınmalı, özellikle aç karnına yendiğinde insanda türlü sıkıntılar çıkarabilir.. Aman dikkat.
Yorum Gönder