ŞAMBALI TATLISI
Şambalı İzmir'in meşhur tatlısı. İzmire gidipte şambalı tatlısı yenmezse ayıp olur:)) Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif bir tatlı. Denemeyenlere tavsiye edilir:))
MALZEMELER:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
2 Su bardağı irmik
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Üzeri için tuzsuz badem
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
2-3 limon damlası
YAPILIŞI:
Önce şerbetimizi hazırlayalım ve ılımaya bırakalım. Diğer taraftan tüm malzemelerimizi karıştırıp yağladığımız kalıbımıza dökelim. Üzerine bademlerimizi dizelim ve 180 derecede pişirelim. Fırından çıkarınca biraz soğuyunca ılık şerbetimizi dökelim. Şerbetini çekince dilimleyerek servis edelim. Afiyet olun:)
NOT: Bu ölçüler küçük yuvarlak borcam tepsisine göredir. Yani kalabalık misafir ağırlayacaksınız iki katına çıkartabilirsiniz. Bir de tatlınızı bir gece bekletebilirseniz daha enfes olur;)
6 yorum:
bir kere denedim hiç güzel olmadı.ama bu görütü beni cezbetti.mutlaka yapmam ve yemem lazım...ellerine sağlık..
Fotoğrafta ye beni diyor.eline sağlık.
selamlar,
görüntüyü cok begendim, daha yemedim ama tadini düsünebiliyorum nefisdir nefis :))
ellerine saglik
Çok sık yaptığım bir tatlı. Adana'da sokakta satılır. Tek farkı üzerine badem yerine yer fıstığı koyulur. Ellerinize sağlık, görüşmek dileğiyle..
ellerine sağlık semacım...bende çok severim şambaliyi bir izmirli olarak...sevgiler....
Biz hep yaparız bu tatlıyı izmirli olarak.Fakat tarifimiz biraz farklıdır.Yoğurt ve şeker 1'er su bardağı değil 2'şer su bardağıdır.
Tarifi burada bulabilrsiniz.
Şambali tarifi
Yorum Gönder