EKMEK KIRINTILI POĞAÇA



Bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir fırsat daha:) Son derece lezzetli bir poğaça;)

MALZEMELER:
1 Çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin ya da tereyağ
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartna tozu
Alabildiğince un
içi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Maydonoz
Karabiber, tuz (Patatesli, kıymalı.. da yapabilirsiniz)

Üzeri için:
1 Yumurta akı
Çekilmiş ya da rendelenmiş bayat ekmek


YAPILIŞI:
YAPILIŞI:
Eritilmiş margarin, yağ ve yoğurdu bir kaba alalım elimizle iyice karıştıralım. Ardından un ve kabartma tozunu, şekeri ve tuzu da ekleyip hamurumuzu ice yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım. Bu arada da iç harcımızı hazırlayalım. Peyniri rendeleyelim, maydonozu ince ince kıyalım ve peynirle karıştıralım. Üzerine de tuz ve karabiberi koyup karıştıralım. Diğer yandan dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alalım. Elimizde açıp içine iç harcını koyup kapatalım. Çırpılmış yumurta akına batırıp çekilmiş ekmek kırıntılarına bulayalım ve yağlı fırın tepsisine dizelim. Poğaçalarımızı kızarana dek pişirelim ve sıcakken servis edelim. Afiyet olsun..


6 yorum:

emelce yemek dedi ki...

fotograflarin gorunmuyor,ama fikir olarak harika

Pembe Tatlar dedi ki...

WSemacığım ellerine sağlık canım görüntüsü çok güzel...

Meleğin Mutfağı dedi ki...

çok güzel bir fikir ellerinize sağlık

EZGi :)) dedi ki...

ne kadar değişik bir tarif hiç duymamıştım hemen not ettim ellerine sağlık canım sevgiler

made in funda dedi ki...

harika bir fikir..ellerine sağlık canım.

Damak Tadı dedi ki...

Çok değişik ve harika bir fikir olmuş..Muhteşem görünüyorlar ayrıca,ellerine sağlık..Sevgiler..

Yorum Gönder