Bu aralar Oktay Ustanın kitabından denemeler yapıyorum ve tariflerimden Oktay Ustadan geliyor:) Bu kekide çok beğendim ve arşivime eklemek istedim. Eminim sizlerinde hoşuna gidecektir;)
MALZEMELER:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
2,5 Su bardağı un
KREMASI İÇİN:
3 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker
3 Çorba kaşığı tepeleme un
1 Paket labne peyniri
1 Paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
Çikolata sosu ya da 50 gr kadar bitter çikolata
YAPILIŞI:
Karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kıralım şekerimizi de ekleyip mikserin yüksek ayarında 4 -5 dakika çırpalım. Üzerine kakaoyu, yağı, sütü ekleyip karıştırıyoruz. Ardından da unu ve kabartma tozunu koyup tekrar karıştırıyoruz. Tahin kıvamında bir harc olacak ve bu harcımız kek kalıbımıza döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişerken biz kremasını hazırlayalım. Bunun için labne peyniri hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup muhallebi gibi pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra içine labne peynirimizi koyup mikserle çırpalım. Pişen ve soğuyan kekimizin üzerini kesiyoruz ve bir kaşık yardımıyla kekimizin içini biraz boşaltıyoruz. Soğuyan kremamızı kekin içine döküyoruz ve çıkardığımız kek kırıntılarını da üzerine serpiyoruz. Kestiğimiz kekimizlede üzerini kapatıyoruz. Üzerini çikolata sosuyla ya da benmari usulü erittiğimiz çikolatayla süsleyip hindistan cevizi serpiyoruz. Buz dolabında bir iki saat bekletip soğukkken servis ediyoruz. Afiyet olsun.
4 yorum:
Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Yaş pasta gibi olmuştur. Afiyetler olsun.
Sevgiler.
arkadaşım süper bir görüntü ve lezzet...çok beğendim...ellerine sağlık...hayırlı kandıller tatlım....
Hayirli kandiller canim.
Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık, Ramazan çıksın denerim hayırlısıyla
Yorum Gönder