MALZEMELER:
(4 KİŞİLİK)
1 Su bardağı baldo pirinç
1 Yemek kaşığı şehriye
1 Yemek kaşığı tere yağ
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı et ya da tavuk suyu
1 Su bardağı su
Bir küçük kase haşlanmış nohut
Tuz, bir kaç damla limon suyu
Çay kaşığının ucuyla şeker
YAPILIŞI:
Pirinçlerimizi nişastası çıkana dek yıkayalım ve süzülmeye bırakalım. Tavaya tere yağımızı ve sıvı yağımızı koyalım. Yağımız eridikten sonra şehriyemizi koyalım ve kavuralım. Pembeleşince pirinçlerimizi ekleyelim. Üzerine tuzunu , şekerini , limon suyunu ekleyip kristalleşene dek karıştıralım. Hazır olunca sularını ve nohutunu ekleyelim . Kapağını kapatalım ocağın altını kısalım. Yavaş yavaş pişsin. pişen pilavımızın üzerine temiz bir bez ya da peçete örterek nemini alalım ve demlenmeye bırakalım. bir 15 dakika sonra pilavımızı yemeklerimizin yanın da sunabiliriz. Afiyet olsun..
2 yorum:
Eline sağlık canım pilavlar sofralarımızın hep en gözde lezzetleri olup herkes tarafından da çok seviliyor ne güzel.Afiyetler olsun sevgiler.
ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK :))
Yorum Gönder