ÇITIR BÖREK




Onca ocağa ateş düştü , onca yürek kor oldu yandı. İnsanın içinden bir şey yapmak gelmiyor. Onların acılarını yüreklerimizde hissettik dilimizde dualarımızla yanlarında olmaya çalıştık. Ama biz ne yaparsak yapalım ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah yar ve yardımcıları olsun.. Bizler yine onların yanında dualarımızla olmaya devam edeceğiz...İnsanın canı bu günlerde hiç bir şey  istemiyor hayatta devam ediyor.. Çıtır çıtır bir börek arıyorsanız tarif burada . Tarifi Sevgili Cahidenin sitesinde beğenmiştim sizlerde güvenle deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:

250 Gr tere yağ ya da margarin
5 Yufka
İstenilen iç malzemesi

YAPILIŞI:

Önce içi için ne malzeme kullanacaksak onu hazırlayalım. Tere yağımızı eritelim. Tezgahımıza ilk yufkamızı serelim üzerini yağlayalım. Tekrar üzerine ikinci yufkamızı serelim ve tekrara üzerini yağlayalım. Yufkalrımız bitene dek bu işleme devam edelim. En son ki yufkanın üzerin yağ sürmeyelim. Yufkaları önce dörde sonra her parçayı beşe keselim ve içimizi koyarak sigara böreği yapar gibi saralım. Kalan yağı da üzerine sürelim ve 180 derecede pişirelim. Sıcakken servis edelim . Afiyet olsun..



4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

ellerine saglik cok guzel gorunuyor cayla bi suru yenir ya bunu yapicam ama yapmaya korkuyorum Kilolar ah kilolar:( yinede yapicam :D

Unknown dedi ki...

Bunu yemem lazım :))Ama rejimdeyim ne yazık ki:)))
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

birincisin dedi ki...

İştah açıcı,nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler:)

Yorum Gönder