EKMEK HAMURUNA PİZZA :)



Pizzaya kim hayır diyebilir ? :) Yediden yetmişe herkesin beğenisini toplayan bir lezzet. Bizim evde ara sıra kaçamak olarak yapılır. Evdeki soframıza  colayı koydurtan tek lezzettir çünkü :) Bazen bayat ekmeklerden yaparım pizzayı bazende  hamur yoğurarak yaparım. Bazende işte böyle kolayına kaçıp fırından aldığım hamurla yapıveririm ;) Bu minikleri de kulakları çınlasın Nurten Ablayla birlikte arkadaşlarıma yapmıştık . Pizzanın malzemeleri tamamen ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

MALZEMELER:

3- 4 Tane ekmek hamuru( 10-12 tane çıkıyor)
1 yemek kaşığı salça
1 Çay bardağı ay çiçek yağı
Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bir kase dilimlenmiş sosis
Bir kase dilimlenmiş sucuk
Bir kase mısır
Bir paket mantar
Birer kırmızı ve yeşil biber

YAPILIŞI:

Hamurlarımızı önce tezgahta gazı çıkması için yoğuralım. Sonra istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım ve ay çiçek yağı  ile bezeleri elimizle açalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine suyla açtığımız salçayı fırça yardımıyla sürelim. Dilimlediğimiz sebzeleri  üzerlerine serpelim ve 180 derecede  fırına verelim. Pişmeye yakınken fırından alalım ve üzerlerine tekrar kaşarı serpip fırına verelim. Kaşarlar eriyince pizzalarımızı fırından alalım ve minikleri sevdiklerimizle birlikte mideye indirelim :) Afiyet olsun..




6 yorum:

Unknown dedi ki...

IMM NEFİS GÖRÜNÜYORLAR,KİŞİYE ÖZEL HARİKA

CAFE MERCİMEK dedi ki...

şu anda sahuru beklerken gördüm tarifinizi, bugün değil ama sonraki günlerde denerim inş, ellerinize sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

fırın olayını çok seviyorum bende canım.birde evin karşısında olunca harikaa:)))pizzada süper olmuş.ellerine sağlık.sevgiler canım.

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Ekmek pizzasını bende çok severim özellikle ekmek israfını önlemek için çok iyi bir yöntem
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Mmmm nefis olmuşlar ellerine sağlık canım..İade-i ziyarete geldim ki ne göreyim nefis ve pratik bir pizza tarifi varmış..Mutlaka yapacağım ama şimdi değil çünkü eşimin tansiyonu tavan yaptı bu aralar:(Sağlık sorunları çözlünce mutlaka yapılacak:)sevgilerimle..

Zeytinli dedi ki...

harika görünüyor ve lezzetli olmalı mutlaka deneyeceğim :)
banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com.tr
sevgiler

Yorum Gönder