YOĞURTLU KÖZ BİBER VEPATLICAN SALATASI




Mangal keyfinizin yanında, kahvaltılarınız da ve yemeklerinizin yanında  iyi giden hafif bir salata :) Piknik yerlerinde mangallar yandı mı atarız hemen patlıcanı biberi közlere. İster zeytin yağlı ister yoğurtlu illa olacak mangalın yanında. Soyarken ellerimiz ne kadar kirlense de vazgeçmeyiz yine de ne soymaktan ne yemekten ;) Evde ocağın üstünde yapabileceğimiz gibi fırın poşetine koyup  üzerine bir kaç delik açıp fırında da pişirebiliriz. Üstelik bu şekilde  daha kolay soyuluyor ;)

MALZEMELER:


4-5 Patlıcan
4-5 Kırmızıbiber
Bir kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
Tuz,nane, pul biber
Üzerine gezdirmek için zeytin yağ

YAPILIŞI:

Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi yıkayalım ve fırın poşetine koyalım. Üzerine bir iki delik açalım ve 200 derecede pişmeye bırakalım. Pişen biberleri ve patlıcanları soyalım. Dilerseniz patlıcanları bir kaşık yardımıyla içini sıyırarak çıkarabilirsiniz daha kolay oluyor;) Soyduğumuz ve doğradığımız biber ve patlıcanları bir kaseye alalım üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim ve karıştıralım. Üzerine nane ve pul biber serpip zeytin yağını gezdirelim. Soframız için salatamız hazırdır. Afiyet olsun.

NOT: Közlenmiş biber ve patlıcanı isterseniz büyük fırınlarda közlettirebilirsiniz. Sonra da onları soyup buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz. Derin dondurucuya korkmadan atın ve bir ihtiyaç anında çıkarın. Sevdiklerinize  ister zeytin yağlı , ister yoğurtlu olarak sunabilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder