PORTAKALLI CHEESE CAKE 2


Uzun süredir cheesecake  yapmıyordum . Çok sevmeme rağmen ne yalan söyleyeyim gözüm kesmiyordu. Ama hamileyken bazı dürtüler seni harekete geçirince kendini üşendiğin şeylerin başında buluyorsun :) Bu cheesecake de bu dürtülerin sonucu ortaya çıkmıştır :))

MALZEMELER:

TABANI İÇİN:

3 Paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağ

DOLGUSU İÇİN:

4 Yumurta
1 Paket krema
1 Su bardağı şeker
500 gr labne peyniri
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı un

SOSU İÇİN:

2 Su bardağı portakal suyu
1 Su bardağı su
1Çay bardağı şeker
3 Çorba kaşığı nişasta

ÜZERİ İÇİN:
1 Paket krem şanti

YAPILIŞI:

Önce cheesecakemizin tabanını yapalım. Bisküvilerimizi robotton geçirelim ve erittiğimiz  tereyağını üzerine dökelim. İyice karıştıralım .Kelepçeli kalıbımızın tabanını yağlayalım ve üzerine bisküvi tozumuzu yayarak bastıralım. Tabanımız hazır buzdolabına dinlenmeye bırakalım . Şimdi dolgumuzu hazırlayalım labneyi derin bir kaba alalım üzerine yumurtaları kıralım şekerimizi de ekleyip çırpıcıyla iyice  çırpalım. Ardından kremayı , unu , vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
Tüm malzemeler birbirine karışınca karışımımızı bisküvi tabanımızın üzerine döküyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında  turbosuz pişiriyoruz. Cheesekekimiz çatlamasın diye  fırına bir kase su koyabiliriz :) Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlayalım. Bir tencereye suyumuzu , portakal suyumuzu  ,nişastamızı ve şekerimizi ekleyip karıştıralım .Ocağımızın altını açalım ve koyulaşıncaya dek karıştıralım. Hazır  olan sosumuzu soğumaya bırakalım.Pişen cheese cakemizin üzerine soğuyan  sosumuzu dökelim. İster krem şantiyle  ister farklı şekilde cakemizi üzerni süsleyip buz dolabına en az 3-4 saat dinlendirip servis edebiliriz . Sevgiler..




2 yorum:

sevdicann dedi ki...

Bisküvi bulsam ben de yapacağım da yok onlardan. Başka deneyeyim ben de.

mavii dedi ki...

turuncum merhaba ilk yaptigim cizkek senin tafindi gorunce cok sevindim seni mevsimine uygun nefis olmus

Yorum Gönder