TARAK TATLISI







Buraları ne kadar cok özlemişim. Bir bloğumun olduğunu unutmuştum neredeyse.. Bloğumu , blok arkadaşlarımı, buraların havasını  gerçekten çok özlemişim. Çok şükür ki aranızdayım yine :) Tatlı bir başlangıç yapmak istedim. Tarak tatlısı sunum olarak farklı lezzet olarak ise nefiss....Bu lezzeti kesinlikle keşfetmenizi isterim ;)

MALZEMELER:

1 Yumurta
1 Yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)
3 Yemek kaşığı yumuşak tere yağ
1 Çay bardağı irmik
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı Hindistan cevizi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığınca un

İÇİ İÇİN:

1 Su bardağı kırık badem






ŞERBETİ İÇİN:

4 Su bardağı şeker
4.5Su bardağı su
Çeyrek limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım bardak badem

YAPILIŞI:

Şerbetimiz soğuk olacağı için önce şerbetimizi hazırlayalım. Bir tencerede şekerle suyu kaynatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım. Derin bir kapa yağımızı , bir bütün yumurta ve yumurta beyazımızı şekerimizi elimizle birbirine karıştıralım. Ardından sıvı yağ , irmik ,yoğurt , Hindistan cevizi , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elimizle karıştıralım. Tüm malzemelerimiz karıştıktan sonra unumuzu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamurumuzu hazırlayalım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alalım ve temiz kullanılmamış bir tarağın üzerine hamurumuzu yayalım. Dövdüğümüz ya da iri olarak robottan geçirdiğimiz bademlerden bir tatlı kaşığı kadar hamurumuza koyalım ve üzerine kapatalım. Hamurumuzu  uç kısımlarını birleştirerek taraktan çıkartalım ve yağlı kağıt serili tepsimize tatlılarımızı dizelim. Tüm hamurlarımızı aynı  şekilde yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkan sıcak tatlılarımızın üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim. Tatlımız şerbetini içini çekince servise hazırdır demek .Afiyetler olsun..Sağlıcakla kalın..










1 yorum:

sevda s. dedi ki...

Ben de uzun zaman sonra bugün yeni yazı yazdım :) Siz de hoşgeldiniz. Güzel görünüyor, afiyet olsun.

Yorum Gönder