KASIRGA KEK İLE KOCAMAN SELAMLAR;)



Merhabalar :)  Uzun aradan sonra tekrardan kocaman selamlar sevgiler..Her ne kadar  buralarda fazla  olamasam da burası benim vazgeçilmesim:) O yüzden elimden geldiğince tariflerimle burada olmaya  devam edeceğim:) O  zaman nefis mi  nefis  yumuşacık bir kekle başlangıcımızı yapalım:)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Malzemeler:
3 yumurta sarısı
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1/3 Çay bardağı süt
2 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı un

İKİNCİ AŞAMA:
3 Yumurta akı
1 Tutam tuz
1 çay bardağı şeker

ÜÇÜNCÜ AŞAMA:
1 Yemek kaşığı kakao
2 Yemek kaşığı ılık su

ÜZERİ İÇİN:
İki yemek kaşığı çikolata
ya da süt reçeli ya da reçel ya da bal..

YAPILIŞI:
Çırpma kabımıza yumurta sarılarımızı alalım ve şekerle çırpalım .Üzerine sıvı yağ ve sütümüzü ekleyelim. Güzelce karıştıralım. Unumuzu eleyelim ve spatula ile karıştıralım. Diğer taraftan yumurta aklarımızla tuzumuzu çırpalım. Azar azar şekerimizi ekleyip iyice aklarımızı çırpalım. İyice krema kıvamına gelen harcımızı yavaş yavaş diğer harcımıza üç dört kerede ekleyelim ve hep alttan  spatula yardımı ile karıştıralım. Diğer taraftan bir kapta iki yemek kaşığı kakaoyu iki  yemek kaşığı ılık suyla eritelim ve kek harcımızın 1/3 ni ekleyelim ,karıştıralım. Kakaolu karışımımızı kekimizin üzerine yayalım. Bir kaşık ya da çatal arkasıyla elimizi hiç kaldırmadan enine ve boyuna çizgiler çizelim.Borcamımızı  bir iki kez hava çıkarması için tezgahımıza  vuralım.Hazır olan kek harcımını yağlı kağıt serdiğimiz kare borcamımıza  dökelim ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-50 dakika kadar pişirelim. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra başka bir yağlı kağıda ters çevirelim.üzerine ne sürmek istersek sürelim ve rulo yapıp saralım. Bir kaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebiliriz. Ben çocuklarım muzu sevdiği için arasına muz da koymuştum isterseniz muzluda yapabilirsiniz:) Afiyetler olsun..














1 yorum:

vişnap dedi ki...

Merhaba canım bu kekin görünümü muhteşem güzel oluyor tıpkı senin kek gibi.Gördüğümde yapayım istedim istemesine de bir türlü kısmet olmadı.İnşaAllah bir gün yaparım.Eline emeğine sağlık canım sevgilerimle..

Yorum Gönder