Bu kurabiye hamurunu yaparken bir taşla iki kuş vurdum:))Bonibonlu kurabiyeleride bir iki ekleme yaparak bu hamurdan yaptım süper oldular.
MALZEMELER:
- 125 gr Tereyağ(yumuşak)
- 1,5 Türk kahvesi fincan şeker
- Bir paket vanilya
- 1 Su bardağı+1 yemek kaşığı un
- Bir tutam kabartma tozu.
- Renkli şekerler
Bu şekilde deliklerimizi dolduruyoruz ve fırına veriyoruz.Fırına verdikten sonra çok sık kontrol edin hemen kızarıyorlar ve hatta yanıyorlar. Tecrubeyle ıspatlanmıştır:))Sakın bir de fırından çıkar çıkmaz dokunmayın sizde yanarsınız:))Kurabiyeleri soğuyana kadar kıpırdatmayın.Donunca şeklini alıyorlar hemen.
5 yorum:
Çok yaratıcı. Tebrikler...
mutlaka deneyeceğim doğrusu çok dekoratif ellerinize sağlık
Ben denedim ama olmadiiiii. Verdigin tarifte eksik var sanirim, cunku hamur cok civik olmustu ( un ilave etmek zorunda kaldim). Hic guzel olmadi :(
canım neden öyle oldu acaba çok üzüldüm şimdi bügüne kadar deneyen herkes memnun kalmıştı.belki ölçü kaplarından kaynaklanmıştır. kullanılan yağın da etkisi oluyor.inşallah olmaz bir daha böyle bir şey sevgiler..
e peki soğukken bu kurabiyeleri yiyince ortadaki şekerler kıtır kıtır oluyordur dimi? Şeker yer gibi yani?
Yorum Gönder