- 125 gr Tereyağ(yumuşak)
- 1,5 Türk kahvesi fincan şeker
- Bir paket vanilya
- 1 Su bardağı+1 yemek kaşığı un
- Bir tutam kabartma tozu.
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
- 1 Tatlı kaşığı toz zencefil
- Renkli bonibonlar
BONİBONLU KURABİYELER
MALZEMELER:
2 yorum:
merhaba,
oğlumun d.günü olduğu için tarif ararken çok beğendiğim için tarifi aldım ve denedim.birincisi tarifteki un ölçüsüyle çook yumuşak bir hamur oldu.ben biraz daha un ekledim.ikinciside kabardılar ve soğuyunca çok sert oldular .ben nerde yanlış yaptım acaba.d.günümüz c.tesi tekrar yapmayı düşünüyorum.hatalı tarafımı söylerseniz çok sevinirim.
merhaba canım.neden öyle oldular acaba? unu biraz fazla yaptığında sert olursa tekrar biraz süt ekleyebilirsin. ya da eğer hamuru tam ölçüyle yaptığında aşırı yumuşak değilse buz dolabında bir iki saat hamuru dinlendir hamuru dolaptan çıkarır çıkarmaz kendini salmadan şekillendirip fırına verebilirsin. inşallah bu sefer olur kolay gelsin sevgilerimle..
Yorum Gönder