BONİBONLU KURABİYELER

MALZEMELER:
  • 125 gr Tereyağ(yumuşak)
  • 1,5 Türk kahvesi fincan şeker
  • Bir paket vanilya
  • 1 Su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • Bir tutam kabartma tozu.
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Tatlı kaşığı toz zencefil
  • Renkli bonibonlar
Bu kurabiyeleri cam kurabiye hamuruna tarçınla zencefili ekleyerek elde ettim.Malzemeleri önce yağ ve şekeri karıştırdım ardından diğer malzemeleri ekleyerek iyice yoğurdum.Merdana yardımıyla 1 cm kalınlığında açarak kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkardım.Ortalarınada birer bonibon yerleştirdim ve 180 derecede ısınmış fırına verdim.Yine çabuk kızardığı için sık kontrol etmek gerekiyor.Bonibonları isterseniz pişmeye yakında fırından çıkarıp yerleştirebilirsiniz.İsterseniz sıcakken çöpe de takabilirsiniz.Ben doğum gününde bir kısmını böyle yapmıştım çocukların çok hoşuna gitmişti kapış kapış gitmişti kurabiyeler;))

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,
oğlumun d.günü olduğu için tarif ararken çok beğendiğim için tarifi aldım ve denedim.birincisi tarifteki un ölçüsüyle çook yumuşak bir hamur oldu.ben biraz daha un ekledim.ikinciside kabardılar ve soğuyunca çok sert oldular .ben nerde yanlış yaptım acaba.d.günümüz c.tesi tekrar yapmayı düşünüyorum.hatalı tarafımı söylerseniz çok sevinirim.

TuruncuTatlar dedi ki...

merhaba canım.neden öyle oldular acaba? unu biraz fazla yaptığında sert olursa tekrar biraz süt ekleyebilirsin. ya da eğer hamuru tam ölçüyle yaptığında aşırı yumuşak değilse buz dolabında bir iki saat hamuru dinlendir hamuru dolaptan çıkarır çıkarmaz kendini salmadan şekillendirip fırına verebilirsin. inşallah bu sefer olur kolay gelsin sevgilerimle..

Yorum Gönder