DİLBER DUDAĞI BÖREĞİ



Öncelikle herkesin kurban bayramını tekrardan kutlarım. Önceden kurban bayramı tebriği için postumu hazırlamıştım ama yayınlamayı unutmuşum:) O yüzden tüm dostlarımın ve tüm müslüman aleminin kurban bayramı mübarek , kurbanları kabul olsun inşallah. Ayrıca tüm meslektaşlarımın da öğretmenler günü kutlu olsun.
Börek tarifimize gelince gerçekten ağızda el açması börek gibi kıyır kıyır dağılan bir börek. Sevgili Handan ablanın güzel tariflerinden. Önceden yapıp buzluğada atabilirsiniz. ;) Şimdiden afiyet olsun..

MALZEMELER:

4 Yufka
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağ eriilmiş tereyağı
1 Çorba kaşığ sirke

İçi İçin

300 gr kıyma
1 Orta boy soğan
tuz karabiber



YAPILIŞI

Tereyağ, sıvı yağ ve sirkeyi bir kapta karıştırın. İlk yufkayı geniş bir tezgha serin. Bu karışımı üzerine sürün. Tekrar 2. yufkayı üzerine serip karışımı üzerine sürün. Yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edin. Yufkaların üzerine eğer varsa yuvarlak kalıp yardımı ile yoksa çaydanlık kapağıyla kesin. İçine soğanla kavurduğumuz kıyma harcımızı koyup ikiye katlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri dizin. Kalan karışımıda böreklerin üzerimne sürüp susam serpip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

6 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Nefis bir goruntu, ellerine saglik!!

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba!..
Ansızın gelen misafirlere ikram etmek için güzel bir seçenek ellerinize sağlık.Ayrıca Öğretmenler Gününüzü en içten dileklerimle kutlarım.Sevgiler...

Güloanne mutfakta dedi ki...

Canım iyi olduğunuza çok sevindim Her nekadar birbirimizi tanımasakta bu sanal alemde gönül birliği oluşuyor ister istemez Hangimiz en samimi arkadaşımızla her gün bir şeyler paylaşıyoruz ama blogdaşlarımızla hemen hergün birşeyler paylaşma imkanımız oluyor
Arkadaşım dilber dudağı böreğin nefis olmuş ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

NEFİS VE ÇITIR ÇITIR BİR BÖREK GİBİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...

Unknown dedi ki...

selam arkadaşım ellerine sağlık çıtır çıtır güzel bir börek olmuş denemek lazım
sevgiler

Adsız dedi ki...

Cumartesi sabahı yapacağım inşallah.. Bir ablam var adı Dilber (: İsminden bir börek.. (: Çok teşekkürler..

Yorum Gönder