Sevgili Handan Ablanın güzel tariflerinden biri daha. Yaz boyunca yaz meyveleriyle yapmıştım. Hafifçe yanında dondurmayla yemesi iyi oluyordu:) Kışında kış meyveleriyle enfes oldu. Ama yanında çayla:) Denemek isterseniz hafif ve kolay bir tarif;)
KEKİ İÇİN:
4 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Nişasta
1 Kahve fincenı Süt
1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
ÜZERİ İÇİN:
Mevsim Meyveleri
1 Paket Meyve sosu (Dr oetker ahududu sosu)
YAPILIŞI
Önce yumurtaları şekerle derin bir kapta köpürene kadar çırpalım. Sonra üzerine yağı ekleyelim. En son olarak da un ve nişastayı eleyerek karışıma ekleyelim. Karışımı büyük bir kare borcama dökelim ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim(Kek çok kabarmıyor merak etmeyin) Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz 1 Fincan sütü kekin üzerine gezdirelim. Meyve sosunu tarifine göre hazırlayalım ve mevsim meyvelerini soyup dilimleyerek kekin üzerine dizelim. En son olarakta hazırlamış olduğumuz meyveli sosu meyvelerin üzerine gezdirelim. Meyve şölenimizi bir iki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
5 yorum:
ellerine sağlık çok güzel olmuş.
ELİNE SAĞLIK SEMACIĞIM..
KEYİFLE AFİYETLER OLSUN
Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Sevgiler..
Çok hafif ve güzel görünüyor ellerine sağlık :) Narın görüntüsüne bayıldım üzerinde. Sevgiler...
Ellerine ve emeğine sağlık ne kadar güzel şifalı ve besleyici bir kek olmuş
Yorum Gönder