KİRPİ PATATES TOPLARI
Çıtır mı çıtır ağzınıza layık bir meze. Patatesi farklı formlarda tatmak isteyenler birde böyle denesin;)
MALZEMELER:
3-4 Patates
2 Yumurta
4 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı tel şehriye
2 Su bardağı galeta unu
Tuz
Sıvı yağ(kızartmak için)
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup tuzlu suda haşlayalım ve iyice ezip püre haline getirelim. Nişastayı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Ele yapışmayacak bir kıvam aldıktan sonra elimizde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Diğer taraftan yumurtaları tuzla çırpalım. Şehriyeleri biraz elimizle kırıp küçültelim. Bir kaseyede galeta ununu koyalım. Yaptığımız topları önce galeta ununa sonra yumurtaya sonrada tel şehriyeye bulayıp kızgın yağda kızartalım. Sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
4 yorum:
SEMACIĞIM ÇOK GÜZEL DEĞİŞİK BİR TARİF.SAĞOLASIN..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
patatesli olan herşeyi çok seviyorum...
Ellerine sağlık canım...
şehriyeler çok kıtırmı oluyor yani yenebilcek kıvamda değilmi ay denemeden misafire koymam lazım sormak istedim?şehriye çok sert sonuçta?
Merhaba Gülşahçım. Şehriyeler biraz kıtır oluyor ama öyle yemesi çok zor olacak şekilde olmuyor. İçin rahat deneyebilirsin..sağlıkla kal..
Yorum Gönder