Akşama değişik ne pişirsem diyorsanız ya da misafirlerime değişik ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarifi bir deneyin derim ben:) Bizim çok hoşumuza gitti ve sıkça yapılanlar listesine eklendi ;)
KÖFTESİ İÇİN:
300 Gr köftelik kıyma
1 Orta boy kuru soğan
1 Yumurta
1 Tutam maydonoz
Tuz, karabiber
Yeteri kadar galeta unu ya da bayat ekmek içi
Kızartmak için sıvı yağ (ayçiçek)
PİLAVI İÇİN:
2 Su bardağı arpa şehriyesi
2 Su bardağı ılık su
1 Orta boy kuru soğan
2 Yemek kaşığı tere yağ
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bir kase çeri domates
YAPILIŞI:
İlk önce köftemizi hazırlayalım. Bir kaba kıymamızı alalım. Üzerine soğanımızı rendeleyelim. Yumurtamızı kıralım, maydonozumuzu doğrayalım. Baharatları ve galeta ununu da ekleyip iyice yoğuralım. Ve buz dolabında 1-2 saat dinlendirelim. Diğer yandan biz pilavımızı hazırlayalım. Tavamıza yağımızı koyalım. Yağımız eriyince üzerine ince kıydığımız soğanları ekleyelim ve biraz kavuralım. Şehriyelerimizi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyelim ve pilavımızı demlenmeye bırakalım. Dolaptan köfte harcımızı alalımve şekil verip kızgın yağda kızartalım. Pişen pilavımızı güveç kabımıza alalım ve üzerine kızarttığımız köfteleri yerleştirelim. En üste de dilimlediğimiz domatesleri koyalım ve kaşarımızı serpelim. Isıtılmış fırında kaşarlar iyice eriyincete kadar pişirelim. Sıcakkaen servis edelim.. Afiyet olsun sağlıkla kalın..
5 yorum:
elinize sağlık.. çok leziz görünüyor..
ellerine sağlık çok güzel olmuş.dün bloğumda bir duyuru yapmıştım destek olursan çok sevinirim.
canımcım ellerine sağlık harika bir yemek olmuş emeğine sağlık
ellerinize sağlık çok güzel tarif .
Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Etli yapılanı (Ankara Güveci)biliyorum ama köfteli ilk defa duydum, değişik geldi. Afiyetler olsun.
Sevgiler.
Yorum Gönder