ZEBRA CHEESE CAKE




Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba:) Blogların kapanmasından ve bilgisayarımdaki sorundan dolayı bir süre uzak kaldım sizlerden:( Şükür ki artık yeniden merhaba diyebildim.:) Beni merak eden tüm izleyenlerime selam ve sevgilerimi iletiyorum:) İlk açılışı da tiryakisi olduğum güzel bir cheese cake tarifiyle yapmak istiyorum.:)



MALZEMELER:

TABANI İÇİN:
Yarım paket (125 gr) yumuşak margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1-2 Su bardağı un
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu

KREMASI İÇİN:
5 Yumurta
Yarım paket yumuşak margarin
1,5 Su bardağı kadar toz şeker
750 gr lor peynir
1 Paket vanilyalı toz puding
2 Çorba kaşığı kakao

ÜZERİ İÇİN:
160 gr bitter çikolata(2 paket)
1 Su bardağrı krema

YAPILIŞI:
Önce hamurumuzu hazırlayalım. Bunun için margarinimizi derin bir kaba alalım ve üzerine şekerimizi ekleyelim. Elimizle şekerle biraz eriyene kadar yoğuralım. Ardından yumurtayı kıralım unu ve kabartma tozunu ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamurumuzu kelepçeli kalıbımıza yayalı ve dolabımıza dinlenmesi için bırakalım. Kreması içinse oda ısısındaki yumurtalarımızı kıralım ve şekeri ekleyip mikserle şekerler eriyene dek çırpalım. Ardından toz pudingimizi, peynirimizi ekleyelim ve tahta kaşıkla karıştıralım.  Karışımımızı ikiye bölelim ve ayırdığımız bir tanesine kakoyu ekleyelim diğeri sade kalsın. Tıpkı zebra kekte yaptığımız gibi kelepçeli kalımımızda hazırladığımız hamurun üzerine önce sade kremadan bir kepçe dökelim onun da ortasına kakaolu kremamızdan bir kepçe dökelim. Sürekli ortalarına dökerek kremalarımız bitene kadar bu şekilde yapalım. En son soğuk fırında 175 derecede pişirelim. Kekin üzerinin çatlamaması için fırına ısıya dayanaklı bir kapta su bırakabilirsiniz. Kekimiz pişerken sosunu hazırlayalım. Bunun için çikolataları benmari usulü eritelim ve kremeyı da üğzerine ekleyip karıştıralım. Kekimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca sosunu üst yüzeyine iyice yedirelim ve kekimiz soğuyunva dolapta bir gece bekletelim ve serin serin servis edelim. Afiyet olsun. Sağlıkla kalın..

5 yorum:

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Semacım merhaba canım...
Tekrardan burada olmak harika bir duygu bende uzun bir aradan sonra geçtiğimiz hafta başladım post eklemeye umarım bu son olur...

Ellerine sağlık nefis bir kek olmuşşş..

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim hayirli aksamlar kalbimden vurdun .Bu ne muhtesem bir peynir pastasi aksam ,aksam ben dayanamam en cok sevdigim pastalardan .Sizlere afiyetler olsun .Emeklerine saglik .

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

pek leziz görünüyor ellerinize sağlık....

TAZE NANE dedi ki...

Çok güzel görünüyor, ne olur 1 dilim gönder.
Sevgiler canım.

uçak bileti dedi ki...

denedim çoook güzel oldu. tarif için teşekkürler

Yorum Gönder