Değişik bir kurabiye tarifi ararken sevgili eylemin bloğunda gördüğüm bir tarif. Kendisininde belirttiği gibi kurabiye sıcakken gayet lezzetli lakin soğuyunca çok sertleşiyor. O yüzden sıcakken tüketilmesi gereken bir kurabiye. Denemek isteyenelere benim yaptığım tarif burada.
MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin
1.5 Su bardağı toz şeker
2 Yumurta
1 Paket negro bisküvisi
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay bardağı damla çikolata
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Aldığınca un
YAPILIŞI:
Yumuşamış margarini ve toz şekeri bir kapta mikserle çırpalım. Şekerler eriyince vanilya ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından üzerine geri kalan malzemeleri ekleyerek elimizde yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde incelterek açalım. İçine bir adet negro bisküvi koyup elimizde yuvarlayalım. Hamur bitene kadar bu şekilde negroları hamurla kaplayalım. Yağlanmış fırın tepsimize dizelim. 180 derecede ısıtılmış fırında en fazla 15 dakika pişirelim. Sıcakken servis edelim. Afiyet olsun.
7 yorum:
afiyetler olsun arkadaşım.tam çay içmeye yakın yapılırsa harika oluyor gerçekten.ellerinize3 saglık.
aslında görüntü harika..belki fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbete batırmak güzel olur..aynı ıslak kurabiye yapar gibi..yada kuruduğunda ufalayıf yine truffa çevrilir....belkide kurabiye fırından çıkar çıkmaz yenir biter kimbilir:DD ellerine sağlık.görüntü harika...sevgiler canım.
ellerıne sağlık guzel gorunuyor
:)
kurabiye içinde kurabiye desene..
afiyetler olsun..
ben kahveyle tarcih ederim..
sevgiler.
ELİNE SAĞLIK CANIM...DENEMELİ GERÇEKTEN DE...
Merhabalar, ellerinize saglik, harika bir kurabiye olmus, selamlar....
Hiiim nefis bir görüntü ellerinize saglik, sevgiler....
Yorum Gönder