Sahurda rahatça hazırlayabileceğiniz ve içiniz rahat tüketebileceğiniz bir tarif. Tadının hazır yufkadan yapılan böreklerden daha leziz olduğuna inanıyorum ;) Çokta güzel tok tutuyor ;)
MALZEMELER:
5 Yufka
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Yumurta
İstenilen iç malzemesi
YAPILIŞI:
Fırın tepsisine yağlı kağıdımızı serelim ve ilk yufkayı içine bütün olarak yerleştirelim. Sos malzemelerini çırpalım. İçimizi hazırlayalım. Sosumuzu tepsiye serdiğimiz yufkaya sürelim ikinci yufkayı parçalayarak yufkanın üzerin sürelim. Sosumuzu gezdirelim ve diğer yufkayı da aynı şekilde yapalım sosumuzu sürdükten sonra iç malzememizi tepsiye yayalım. Kalan yufkalara da aynı işlemi yapalım ve kalan sosu üzerine döküp böreğimizi fırına verelim. Sıcakken servis edelim. Afiyetler olsun..
6 yorum:
ramazan yufkası diye bilinir burada sahurda yemek için hazırlanırdı çok güzel olur eline sağlık
Ellerine sağlık..ramazan yufkalarını özledim vallahi..hayırlı ramazanlar canm
Bende bu böreği tavada yapmıştım. Daha lezzetli oluyor gerçektende. Ev yufkası SERME deriz bizde. Artık ev yufkası her yerde bulunabiliyor. Yufkacılar özel olarak yapıyorlarda. pratik bir börek Ellerinize sağlık
Offff enfess,, Ellerine saglık cnm
Süper olmuş,çokta pratik ellerine sağlık canım..
Ev yufkasıyla yapılan böreğin tadı bambaşka olur
Ellerinize sağlık
Hayırlı Ramazanlar
Sevgiler:)
Yorum Gönder