TANDIR ÇORBASI




Bildiğim kadarıyla Afyon yöresine ait bir çorba tarifi.  Etin içine girdiği her şeyi ne kadar lezzetlendirdiğini düşünürsek bu çorbanın da ne kadar leziz olduğu  sanırım  anlaşılır :) Aslında tabi adı üstünde tandır fırınında pişmişini yemek lezzet oranını kat kat artıryorken malesef evlerimizde öyle bir durum olmadığı için biz tencere usulü ile idare edeceğiz ;) Tarif Oktay Ustadan :)

MALZEMELER:

300 gr orta yağlı kuşbaşı et
4 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tere yağ
Haşladığımız etin suyu 
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

İlk önce etlerimizi düdüklüye koyalım ve pişirelim. Pişen etimizi didikleyelim. Bir fırın tepsisine  alalım ve ısıtılmış 180 derecede bir 10 dakika kadar fırında  eti gevretelim. Etimiz fırında beklerken biz bir tencerede tere yağını eritelim ve üzerine unumuzu ekleyip kavuralım. Et suyumuzu ekleyip kaynatmaya bırakalım. Kaynayan suyumuzun üzerine didiklediğimiz etleri koyalım. Tuzunu kara biberini ekleyip bir 10 dakika kadar kıvam alması için kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Pişen çorbamızın üzerine istersek pul biber ile istersek ekmek kıtırlarıyla servis edelim. Afiyetler olsun..


2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..

lezzettabağı dedi ki...

Tandır çorbasını denemedim ama deneyeceklerim arasındalar teşekkür ederim arkadaşım..

Yorum Gönder